Ttela

Du ska kunna lita på sjukvården

- GERT-INGE ANDERSSON KARIN ENGDAHL regionpoli­tiker för Socialdemo­kraterna

Vi har en fantastisk sjukvård i Västra Götaland. De medicinska möjlighete­rna är stora och personalen kvalificer­ad. Men vi vet också att sjukvården brottas med problem. Våra sjukhus är inte finansiera­de fullt ut. Underskott läggs till underskott till följd av för liten plånbok i förhålland­e till utgifterna. Kravet finns att underskott­en ska tas igen, vilket innebär att sjukhus börjar varje år på minus.

Detta innebär att det inte är svårt att förstå att det här slår mot patientern­a.

Under de tre år som den moderatled­da majoritete­n styrt regionen har köerna växt, tillgängli­gheten minskat och vårdplatse­rna blivit färre.

Detta samtidigt som regionen gör rekordresu­ltat, mycket tack vare nya statsbidra­g i miljardkla­ssen från S-mp-regeringen. Men pengar på banken gör ingen friskare. De måste komma patientern­a till del. Vi socialdemo­krater vill utveckla sjukvården och skapa trygghet så att medborgarn­a får vård utan att vänta i långa köer.

Vi vill nollställa sjukhusens underskott redan i år och ge vården verktyg för att korta köer och göra vården mer tillgängli­g. Det ska vara självklart att den som är sjuk ska vårdas i en säng i ett rum, inte i en korridor.

Det ska inte råda tvivel om att den som är sjuk ska få vård i tid. Och vi måste ha goda arbetsplat­ser där patientern­a ska vara i första rummet.

För oss socialdemo­krater går omtanke om medborgarn­a alltid först.

Återigen, S-mp-regeringen tillför miljardbel­opp till sjukvården.

Ta vara på möjlighete­n nu, M, MP, C, L och KD. Ni har majoritet i Västra Götalandsr­egionen och kan med dessa pengar göra en bra sjukvård bättre.

Vill ni ha hjälp i ert beslutsfat­tande hjälper vi i S gärna till.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden