Ttela

Schmidt klar för Gauthiod

- MARTIN AHLIN

Från FCT till – seriekolle­gan Gauthiod. Andreas Schmidt har gjort sitt val. – Det blåser positiva vindar där, säger han.

TTELA:S fotbollsbl­ogg berättade i fredags att högerbacke­n Schmidt valt att aktivera en klausul i sitt kontrakt, vilket innebar att han kunde lämna FC Trollhätta­n trots att ett år återstod på avtalet. I samma artikel pekades Oddevold och Gauthiod ut som tänkbara alternativ.

PÅ MÅNDAGEN VISADE sig det senare stämma.

– Det var det som lockade mest rent fotbollsmä­ssigt. Rikard (Nilsson) och Andreas (Wingård) har en bra plan för hur jag ska användas och jag tror mycket på laget och föreningen, säger Andreas Schmidt.

Har Gauthiod bättre förutsättn­ingar än FCT att vinna serien?

– Nej, det har jag väl inte tänkt så jättemycke­t på. Jag vet att FCT kommer att få ett bra lag också och garanterat är med i toppen, men det var nog mest min egen fotboll jag tänkte på. Jag tror att jag får ut mest av min spelstil och mitt spel där, det var egentligen det som lockade. Jag såg redan i år att det är ett bra lag, jag tror mycket på Rikard och Andreas och jag går dit för att vinna serien.

VIF är din moderklubb, du har tillhört VFK under flera säsonger och kommer närmast från FCT – tror du att omgivninge­n är förvånad över beslutet att gå till Gauthiod i samma serie?

– De utifrån kanske är lite mer överraskad­e än jag och folket nära mig faktiskt, men jag drar inte så stora slutsatser av det här. Det är ändå bara fotboll och jag tror att det här valet är bäst för min fotboll. Det är inte mer än så egentligen.

Vad är det rent konkret i Gauthiods spel och filosofi som passar dig?

– Det är mycket kantspel och inlägg. Jag får en ganska fri roll på kanten där jag kan tuta och köra, vilket kanske är min styrka.

ANDREAS SCHMIDT HAR skrivit ett 1+1-kontrakt med Grästorpsk­lubben.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? KONKURRENT. Andreas schmidt väljer seriekonku­rrenten Gauthiod.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE KONKURRENT. Andreas schmidt väljer seriekonku­rrenten Gauthiod.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden