Ttela

Josef lämnar FCT efter sju säsonger

- MARTIN AHLIN

”Jag vill helst inte tänka på fotboll när jag är på semestern, så vi får se vad som händer…”

Efter sju säsonger i FC Trollhätta­n är det klart att Josef Daoud lämnar klubben. – Jag tror att det kan göra gott med ett miljöombyt­e, säger anfallaren, som enligt Fotbollsbl­oggens källor är klar för Gauthiod.

I november gick hans kontrakt ut, efter en säsong som innebar missad uppflyttni­ng till division 1 och dessutom sparsamt med speltid för Daoud – vars mest minnesvärd­a insats var inhoppet mot Gauthiod i seriens sista omgång, där hans två sena mål säkrade kvalplatse­n.

Men kvalet var också det sista vi fick se av 32-åringen i Fct-tröjan.

– Det har varit många funderinga­r när vi misslyckad­es i kvalet, men jag kände någonstans att jag inte ville vara kvar längre, så det har jag faktiskt meddelat FCT, säger Josef Daoud. Varför väljer du att lämna?

– Det finns olika orsaker, men framförall­t känner jag att jag har varit med om den här resan ett par gånger och ändå varit i klubben i sju säsonger. Jag vet inte riktigt… det växte fram något och var läge att bestämma sig. Jag har haft en fin tid och gillar FC Trollhätta­n jättemycke­t, men jag tror att det kan göra gott med ett miljöombyt­e. Är en faktor den begränsade speltiden i år?

– Självklart vill man alltid spela, men jag har ändå varit en sån gubbe som kan acceptera det i vissa stunder och situatione­r. Nu blev det dock helt klart för lite, men på ett sätt spelar det liksom ingen roll – jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt.

Fotbollsbl­oggen erfar också att nästa adress blir Lunnevi IP och Gauthiod. På den direkta frågan ger Josef Daoud däremot ett luddigt svar:

– Alltså, det har funnits intresse i närområdet och det är ett par klubbar som hört av sig. Så är det ju.

Det är inte heller omöjligt att svaret kommer relativt snart då Daoud i dagarna åker iväg på en tre veckor lång semester.

– Jag vill helst inte tänka på fotboll när jag är på semestern, så vi får se vad som händer …

JOSEF DAOUD

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Josef Daoud har fått dåligt med speltid under säsongen, och efter sju år i FCT väljer han nu att lämna. Blir Gauthiod nästa anhalt för anfallaren?
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Josef Daoud har fått dåligt med speltid under säsongen, och efter sju år i FCT väljer han nu att lämna. Blir Gauthiod nästa anhalt för anfallaren?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden