Ttela

Revanschlu­sta efter debaclet i Kungälv

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Söndagens bortamatch mot Kungälv blev en plump i protokolle­t för Vänersborg­s HC. Men mer än så ska det inte bli. – Vi är revanschsu­gna, säger Peter Andersson, tränare.

Efter åtta raka vinster kom till slut den tredje förlusten för säsongen för VHC i bortamötet mot Kungälv.

– Jag vill inte skylla på det, men vi har många segrar i rad och är redan klara för alltvåan så det kanske saknades några procent, säger Peter Andersson, tränare i VHC och fortsätter:

– Vi gör ingen dålig match rent spelmässig­t, men vi förlorar på att vi inte gör tillräckli­gt med mål. Men det har varit bra tidigare så jag är inte orolig.

OCH NÅGON ANLEDNING till oro finns det inte. 15 vinster, serieledni­ng med fyra poäng och redan klart för alltvåan samtidigt som tre matcher återstår. Den första av dem i kväll hemma mot bottenlage­t Töreboda HF.

– Jag räknar med att vi kommer att vara spelförand­e, men får passa oss för deras kontringar. Sedan gäller det att vi inte drar på oss några onödiga utvisninga­r så de får göra enkla mål, säger Andersson och fortsätter:

– Det krävs bra tålamod och att vi hjälper varandra när vi har puck.

OM VHC HAR haft en bra säsong har Törebodas varit sämre. De är parkerade näst sist i tabellen på 13 poäng och har endast vunnit tre matcher hittills.

– De här matcherna är alltid svåra. Motivation slår klass alla dagar i veckan. Men vi ska så klart vara motiverade och revanchsug­na. Vi ska ha tre poäng, så är det bara. Vi tampas ju om serieseger­n, säger Andersson.

Men ett litet orosmoln finns på den övrigt ganska ljusblå Vhc-himlen. Lagets assistkung Sebastian Mårtensson skadade ljumsken i senaste matchen och hans medverkan i kvällens match är därför osäker.

– Vi tar det dag för dag med Sebbe. Vi äventyrar ingenting eftersom vi redan är klara för alltvåan. Men förutom Sebbe är alla som var med mot Kungälv redo för match, säger Andersson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ONT. VHC:S assistkung Sebastian Mårtensson missar antagligen kvällens match mot Töreboda HF då han skadade sig i matchen mot Kungälv.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ONT. VHC:S assistkung Sebastian Mårtensson missar antagligen kvällens match mot Töreboda HF då han skadade sig i matchen mot Kungälv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden