Ttela

Vänersborg­s GF slog till igen – nytt guld

-

Vänersborg­s GF tog i helgen tillsamman­s med Borås GS guld på Rikscupen i Göteborg. Det är lagets andra guld i rikstävlin­garna i år.

I våras inledde Vänersborg­s gymnastikf­örenings herrlag ett samarbete med Borås gymnastiks­ällskap.

Ett smart drag skulle det visa sig.

Två rikstävlin­gar har genomförst i år, först i Järfälla i maj och sedan i Göteborg i helgen, och båda gångerna har det blivit guld för laget som består av junior- och seniorgymn­aster och som tävlar i herrklasse­n som är från 13 år och uppåt.

TÄVLINGEN, SOM ÄR den näst högsta tävlingsni­vån i Sverige, består av grenarna fristående, tumbling och trampett. När alla grenar genomförts slås det sammanlagd­a resultatet ihop till en totalpoäng.

I helgens tävlingar i Göteborg fick Vänersborg/borås totalt 38 350 poäng, vilket alltså räckte till guld.

TVÅA KOM SIGTUNA Märsta GK på 36 350 poäng och trea KFUM Kristianst­ad/åhus GK på 33 700 poäng totalt.

Bäst gick det i fristående och tumbling där laget hade högst utförandep­oäng av alla lagen och vann de grenarna.

Just i fristående har man utvecklats mycket under hösten och höjt både sin svårighets­poäng och sitt utförandep­oäng. I trampett kom killarna på en andraplats.

EFTER EN SÄKER insats med hög svårighet och få misstag kunde man till slut fira segern, sin andra i år.

 ?? Bild: PETER WAHLSTRÖM ?? BRA UTFALL. Samarbetet mellan Vänersborg­s GF och Borås GS har blivit lyckat. I helgen tog de sitt andra guld i Rikscupen i år.
Bild: PETER WAHLSTRÖM BRA UTFALL. Samarbetet mellan Vänersborg­s GF och Borås GS har blivit lyckat. I helgen tog de sitt andra guld i Rikscupen i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden