Ttela

Magkänslan avgör framtiden för Pontus

- MARTIN AHLIN FOTBOLL: SILLY SEASON

De lokala division 2-klubbarna står på kö. Men var kommer Pontus Johansson hamna till slut? – Magkänslan får avgöra, säger vänsterbac­ken.

Under 2010-talet har Johansson varit FC Trollhätta­n trogen, men den senaste säsongen resulterad­e i mindre speltid än vad 23-åringen varit van vid tidigare.

Han står just nu också utan kontrakt och är fri att skriva på för vilken klubb han vill. Men det kan också bli en fortsättni­ng i FCT.

– Vi pratade i förra veckan, jag och Tor-arne (Fredheim, tränaren), och jag fick ett förslag där. Sedan pratade vi igen i helgen och även igår. Jag har inte gett svar än och jag vet inte riktigt… I och med att säsongen blev som den blev för egen del så är det klart att man tänker på vad som blir bäst härnäst, säger Pontus Johansson.

OCH NÅGON BRIST på alternativ, utöver FCT, är det inte. Gauthiod, Vänersborg­s FK, Vänersborg­s IF och Skoftebyn har alla hört av sig.

– Det hade inte varit lika roligt att sitta här om man inte hade hört något från någon, det är klart. Men jag kan väl säga att Gauthiod och VFK är de två klubbar som jag pratat mest med hittills. Är det viktigt att bli kvar på division 2-nivå?

– Just nu känner jag väl bara att nästa år ska bli ett jävligt bra år. Då skiter jag i om det är division 2, 1 eller vad det är. Det handlar mest om var det känns bäst och magkänslan. Sedan vet jag ju att FCT kommer få en sjukt bra trupp nästa år, svarar Johansson som är fotbollsfo­strad i Hjärtums IS.

Ett beslut lär tas under nästa vecka, men det finns inte heller någon brådska.

– Jag har ändå spelat i FCT i sju, åtta år och har fått ett riktigt klubbhjärt­a, så jag vill inte göra något förhastat, säger han.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TAR SIG EN FUNDERARE. Pontus Johansson har många säsonger bakom sig i FCT och funderar just nu för fullt om han ska lämna klubben eller stanna kvar.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TAR SIG EN FUNDERARE. Pontus Johansson har många säsonger bakom sig i FCT och funderar just nu för fullt om han ska lämna klubben eller stanna kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden