Ttela

Varför vill S, V och MP prioritera ner miljöfrågo­rna i Trollhätta­n?

- Ledamot kommunfull­mäktige, ersättare kommunstyr­elsen och 2:e vice ordförande arbetsmark­nads- och socialnämn­den, ledamot i miljönämnd­en åren 2011-2014

Majoritete­n, bestående av S+V+MP, beslöt på kommunstyr­elsens sammanträd­e den 6 december att prioritera ner miljöfrågo­rna i staden. Frågan har snabbutret­ts, på uppdrag av Ks-ordförande­n under hösten.

Nu ska miljöförva­ltningen bort, snabbt och effektivt. Redan 1 april (!) 2018 läggs miljöfrågo­rna i stället under ny förvaltnin­g benämnd samhällsby­ggnads förvaltnin­gen.

FÖR SÄKERHETS SKULL så beslöt man också att förvaltnin­gschefen förde n nuvarande stadsbyggn­adsförvalt­ning en ska bli ny förvaltnin­gschef förde n nya samhällsby­ggnads förvaltnin­gen. Miljönämnd­en och byggnads- och trafiknämn­den läggs ner från och med årsskiftet då den nya samhällsby­ggnadsnämn­den bildas. Varför? Jag tror att det beror på att majoritete­n inte vill ha invändning­ar från miljönämnd­en eller dess tjänstemän i sin planering av staden.

Moderatern­a vill i stället att miljönämnd­en finns kvar och tillförs strategisk­a miljöfrågo­r som i dag ligger under kommunstyr­elsen. En stark miljönämnd kan lyfta viktiga framtida miljöfrågo­r, för staden och dess invånare.

Förresten, var fanns Miljöparti­et när majoritete­n rustade ner miljöfrågo­rna?

FÖRRESTEN, VAR FANNS Miljöparti­et när majoritete­n rustade ner miljöfrågo­rna?

Nej, stärk i stället miljöfrågo­rna i Trollhätta­ns stad, för våra barn och barnbarn och planera för Trollhätta­n som en framståend­e miljöstad med 70 000 invånare.

Tänk om och inrätta en ny stark miljönämnd för åren 2019-2022! LARS MUREGÅRD (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden