Ttela

Tre dåliga minuter straffade IBK hårt

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Fem baklängesm­ål på tre minuter och sedan var matchen över för IBK Vänersborg. – Det är typiska juniormiss­tag, säger Frederick Söderblom, tränare IBK.

FRÖJEREDS IF IBK VÄNERSBORG

De 126 åskådare som var på plats i Sparbanksh­allen i Tidaholm fick se en lite märklig match när Fröjereds IF tog emot IBK Vänersborg.

Efter två tajta och mållösa perioder blev den tredje perioden desto mer innehållsr­ik. 2-0 till Fröjered efter de två inledande minuterna och IBK:S tränare Frederick Söderblom bestämde sig för att ta time out. Men det hjälpte föga. I stället gjorde Fröjered tre mål på en halv minut och ledde helt plötsligt matchen med 5-0. Och då visade klockan bara 3.29.

– De skjuter och vi låter dem göra det. Vi spelar inte tillräckli­gt tufft helt enkelt, som vi gjorde de två första perioderna. Vi springer bredvid dem i stället, det är typiska juniormiss­tag, säger Frederick Söderblom och fortsätter:

– Många av våra killar har inte ens spelat tio a-lagsmatche­r. De saknar rutin och är för snälla.

IBK reducerade visserlige­n till 5-2 genom rutinerade Alexander Lindahl gånger två. Men riktigt nära var man aldrig. I stället punkterade Fröjered matchen med två sekunder kvar.

– Vi är bra i två och en halv period, men vi har tre dåliga minuter och för det blir vi hårt straffade, säger Kalle Eriksson, assisteran­de tränare och Söderblom håller med:

– Vi spelar jättebra i två perioder och då är matchen väldigt jämn. Vi skapar mycket och har bra kontroll i försvaret. Men vi får helt enkelt hem och träna närkamper nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden