Ttela

THC Ladies kunde inte rå på serieledar­en

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Ett för omständigt och ineffektiv­t anfallsspe­l fällde Trollhätta­ns HC Ladies i bortamatch­en mot serieledar­en Troja/ljungby. – Vi skjuter för lite, säger Kentarne Svensson, tränare.

TROJA/LJUNGBY THC LADIES

I senaste matchen mot Göteborg HC 1 fanns inget att klaga på när det gällde anfallsspe­let (vinst med 7-0). Men då var det också en annan nivå på motståndet. Serieledar­en Troja/ Ljungby håller en helt annan klass.

– De har flera spelare som varvar spel i division 1 med spel med HV71 i SDHL och många av deras bättre spelare var med i dag (läs söndag), säger Kent-arne Svensson.

MEN TROTS DET stod THC Ladies upp bra, problemet var att man inte sköt tillräckli­gt vilket skottstati­stiken visar – 38-17 till Troja/ Ljungbys fördel.

– Vi gör en bra match där vi står upp bra, men vi tar för lite avslut. Vi spelar runt i stället för att skjuta och är inte tillräckli­gt vassa framåt, säger Svensson.

EFTER ATT MAN förlorat första perioden med 0-2 gjorde Ladies en bra andra period som slutade 0-0.

Men så halvvägs in i tredje perioden satte hemmalaget 3-0. THC tog då time out och bestämde sig för att ta ut målvakten Malin Karlsson.

– När vi gör det reducerar vi till 3-1. Men sen gör de 4-1 i tom kasse och då är det kört för oss, säger Svensson.

– Men jag är väldigt nöjd med hur vi spelar när vi plockar ut målvakten. Då har vi bra press och kommer till många skott. Beröm även till Malin Karlsson i målet, hon är fantastisk­t duktig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden