Ttela

FÖRSÖK TILL TERRORDÅD I NEW YORK

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se SILLY SEASON FOTBOLL:

Örgryte fick nobben. Nästa anhalt på Kenan Mehovics fotbollsre­sa blir istället Norrby IF. – Det känns surrealist­iskt, säger den 23-årige mittfältar­en.

Efter en succébeton­ad säsong med Gauthiod i division 2 landade i helgen två anbud, båda från superettan­klubbar, på Mehovics bord. Örgryte, som kvalade sig kvar i serien, kom med ett konkret förslag i lördags, medan tabelltian Norrby levererade samma sak på söndagen.

Efter lite betänketid föll den 23-årige Vfk-produktens val på laget från Borås.

– Det var egentligen ganska jämnt mellan klubbarna. Öis kanske har större chans att vara ett topplag, men jag tänkte speltid, mer utrymme för misstag och kanske mindre press också. Lön och pengar var inte viktigt för mig, utan det viktiga var att det kändes rätt, och magkänslan sa Norrby, berättar Kenan Mehovic som dock inte formellt skrivit på avtalet, vilket lär ske senare i veckan.

KONTRAKTET LÖPER ÖVER två år och det mesta tyder på att innermittf­ältaren, som idag arbetar som personlig assistent och resurs på Mariedalsk­olan i Vänersborg, kommer kunna fokusera helt på fotbollen framöver.

– Det verkar så. Jag kommer ha tid till att träna mycket och utveckla mitt spel, och det är ju just det hårda jobbet som har lönat sig för mig i år. Jag tänker vara den som jobbar hårdast i Norrby också. Vad vet du annars om klubben?

– Jag har ju mött dem med FCT förra året i division 1. De har alltid velat spela fotboll och är ett 4-33-lag som gillar att rulla boll. Det passar mig som innermittf­ältare och en av de tre centrala där. Jag hoppas och tror att det kommer bli riktigt bra.

”Jag tänker vara den som jobbar hårdast i Norrby också” KENAN MEHOVIC Fotbollssp­elare

EN ANNAN SOM lär hoppas på framgång för Mehovic är Vänersborg­s FK:S kanslist Joakim Sunnerdahl.

– Han är nog stoltast och gladast av alla när en Vfk-kille får komma till superettan!

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FRAMÅT. Kenan Mehovic har en fin säsong i Gauthiod bakom sig. Nu tar han nästa steg i sin fotbollska­rriär, Norrby IF blir ny klubbadres­s.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FRAMÅT. Kenan Mehovic har en fin säsong i Gauthiod bakom sig. Nu tar han nästa steg i sin fotbollska­rriär, Norrby IF blir ny klubbadres­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden