Ttela

TUNGT FALL INFÖR STORPUBLIK

- FUTSAL: SFL SÖDRA TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Mötet med IFK Göteborg fick inte förloras. Så vad händer? Jo, Skoftebyn gör säsongens bottennapp och förlorar med hela 0-4 (0-0). – Orutinen lyste igenom i vissa lägen, menade lagkaptene­n Krister Andersson.

Att futsal är en sport på kraftig frammarsch råder det inte någon tvekan om. Hela 934 personer hade sökt sig till Arena Älvhögsbor­g på måndagskvä­llen för att se mötet mellan Skoftebyns IF och IFK Göteborg i svenska futsalliga­n södra.

De allra flesta förstås med hjärtat klappande för hemmalaget.

Särskilt mycket positivt fick dock inte publiken se från de vitsvartas sida.

ETT KRAFTIGT SPELÖVERTA­G i den första halvleken förvisso, och en handfull riktigt vassa chanser, samtidigt som Blåvitt – i lila dress – inte skapade någonting av värde, men lik förbaskat mållöst i pausen.

– Vi var väldigt ineffektiv­a i första, själv borde jag ha satt åtminstone en boll, sa Krister Andersson, lagkaptene­n, självkriti­skt.

Han åsyftade läget när färske landslagsm­annen Carl Lext spelade fram och Andersson hade öppet mål. Han var dock aningen för sen med skottet och duktige Ifk-målvakten Rickard Ekdahl hann parera genom att bokstavlig­t talat lägga sig på bollen.

EN GANSKA TRÅKIG första halvlek följdes av en betydligt öppnare och mer händelseri­k andra – och det var framförall­t IFK Göteborg som höjde sig flera klasser spelmässig­t sett.

Utdelning kom också när Wahid Jawid tryckte in en frispark och Robin Yarsuvat fem minuter därefter satte 0-2 efter växelspel med Jawid. Där gick Skoftebyn bort sig rejält. – Det får inte hända, vi ger bort mål i den här matchen. Trist, vi ska vara mycket bättre än så, menade Krister Andersson som tvingades se sitt lag släppa in två målbollar ytterligar­e.

FÖRST NÄR MAN tagit ut målvakten Eric Broman och satt in en extra utespelare (Gustaf Rådström) i ett desperat försök att få till en reducering men där Nicklas Asp snabbt uppfattade ett läge där målet plötsligt var tillspillo­givet och 0-3 var ett faktum.

0-4 var i princip en repris på det föregående målet där den i övrigt mycket starkt spelande Broman också den gången satt på bänken.

Skoftebyn saknade Agon Beqiri (semester) i den här matchen och det märktes alltför tydligt.

– Han är ju vår bäste spelare, men vi har många andra duktiga killar så vi ska inte behöva förlora den här matchen, sa en frustrerad Krister Andersson.

Chans till snabb revansch får Skoftebyn på lördag då Torslanda gästar Älvhögsbor­g, en mycket viktig match kring slutspelss­trecket.

?? Bilder: MÅNS JOHANSSON ?? MÅLGLÄDJE. IFK Göteborg avgick med segern i måndagskvä­llens viktiga Sfl-match i Arena Älvhögsbor­g och här jublar laget efter ett av de fyra målen. Samtidigt deppar hemmaspela­rna i Skoftebyns IF.
Bilder: MÅNS JOHANSSON MÅLGLÄDJE. IFK Göteborg avgick med segern i måndagskvä­llens viktiga Sfl-match i Arena Älvhögsbor­g och här jublar laget efter ett av de fyra målen. Samtidigt deppar hemmaspela­rna i Skoftebyns IF.
 ??  ?? PÅ SPRÅNG. Jesper Thorsell i Skoftebyn är steget före Wahid Jawid, en av målskyttar­na, i IFK Göteborg. Lagkaptene­n Krister Andersson följer händelseut­vecklingen.