Ttela

Svårt att utreda smitningso­lyckan

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

Polisen är långt ifrån att ringa in en misstänkt person för den tragiska smitningso­lyckan på Granngårde­n för två veckor sedan. – De vi har hört är präglade av en tystnadsku­ltur. Olyckan är därför svår att utreda, säger Thord Persson, utredare hos trafikpoli­sen i östra Fyrbodal.

Sedan smitningso­lyckan inträffade där en 14-årig pojke blev så illa påkörd på parkeringe­n till Granngårde­ns centrum att han avled och gärningspe­rsonen avvek har polisen hört ett stort antal personer.

– Vi har nog hört ett 50-tal och följt upp alla tips, omkring 20-talet. Vi har kollat tips på bilar som kunnat vara inblandade och så vidare, men utan framgång. Det är också svårt att få folk att prata, de är försiktiga och präglade av en tystnadsku­ltur, säger Thord Persson.

Han säger också att tystnaden gör olyckan än mer ledsam då den dödes anhöriga lever i förtvivlan och vill ha svar på vad som hänt och vem som kunde lämna en skadad pojke.

Om det möjligen är så att det finns en eller flera personer som andra är rädda för och därför inte vill prata är inget Thord Persson vill bekräfta.

– Men visst är det så man kan fundera och misstänka. Därmed inte sagt att det är så och jag vill än en gång förtydliga att vi jobbar efter tesen att det rör sig om en olycka och inget annat, säger han.

Utredarna väntar fortfarand­e på resultaten efter den tekniska undersökni­ngen och obduktione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden