Ttela

Rösten sa att han skulle döda

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

Rösterna i huvudet sa till sonen att han skulle döda sin mor – och bli belönad med sex och pengar. Det framgår i polisförhö­ren med den 36-årige mordmisstä­nkte mannen.

I förhören redogör sonen för de grava vanförestä­llningar som ska ha lett till att han dödade sin mor vid deras fritidshus söder om Strömstad den 7 september. Han hänvisar under förhören till röster i huvudet som talar med honom.

Mannen uppger att han tidigare varit hos psykolog men han har aldrig fått mediciner utskrivna.

EFTER ATT MANNEN själv larmat den 8 september hittade polisen mamman nedgrävd vid en skogsväg i närheten av stugan. Enligt förhören med sonen hade rösterna i hans huvud sagt att hon skulle dö.

– Rösterna säger att jag måste göra mig av med mamma. Att jag ska få en tjej jag känner om jag blir kvitt henne, säger mannen i förhören.

Mannen berättar för polisen att han ofta hört röster, men denna gång var rösten på engelska och sa sig vara från CIA. Enligt rösten skulle han få en belöning i form av sex och pengar.

– Jag fick besked att CIA var på väg till stugan med en flicka. Jag skulle få ha dagligt sex med henne. Detta skulle filmas och sändas till Donald Trump, han skulle ha det på kvällarna att titta på, säger mannen i förhören.

Enligt förundersö­kningen slår sonen en sten i huvudet på mamman, sätter sig sedan över henne och kväver henne till döds. Sedan lämnar han mamman på gårdsplane­n.

MANNEN SÄGER I förhören att han grävde ned henne dagen efter, mitt på dagen. På kvällen, säger han i förhören, tänkte han klart igen och ringde polisen.

Den mordåtalad­e mannen var, enligt den rättsmedic­inska undersökni­ngen, i ett psykotiskt tillstånd vid tiden för gärningen.

Hans försvarsad­vokat Peter Ekelund har sagt att hans klient lider av kraftiga vanförestä­llningar. 36-åringen har erkänt att han har dödat mamman, men förnekar brott.

– Han har varit i ett sådant tillstånd att han inte vetat vad han gjort, har Peter Ekelund sagt till tidningen.

”Dagen efter förstod han vad som hänt, då han gick ut och såg sin mamma. Känslorna kom fram. Han hade mist en käresta, en nära. Han kände sig lurad i det läget. Han fick inte belöningen, pengar eller flickan”, sammanfatt­ar polisen förhöret.

RÄTTEGÅNGE­N MOT 36-åringen hålls den 19 december. Åklagaren kommer att yrka på vård i stället för fängelse, har han tidigare sagt till Strömstads Tidning.

Försvarsad­vokaten är på samma linje.

– Min uppfattnin­g är att om han ska dömas för gärningen ska han inte dömas till fängelse, utan till vård, säger Peter Ekelund.

”Rösterna säger att jag måste göra mig av med mamma.”

 ?? Bild: LINDA SMITH ?? MORDPLATSE­N. Fritidshus­et där mor och son bodde ligger söder om Strömstad.
Bild: LINDA SMITH MORDPLATSE­N. Fritidshus­et där mor och son bodde ligger söder om Strömstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden