Ttela

Här är man nöjd med avfallshan­teringen

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se

Lilla Edets får tummen upp gällande hur avfallshan­teringen sköts i kommunen. Det visar en enkätunder­sökning som 700 slumpvis utvalda hushåll i Lilla Edet deltagit i.

Det var i augusti som enkäten skickades ut till hushållen med syfte att få svar på hur kommuninvå­narna ser på hanteringe­n av avfall samt vatten och avlopp.

– Vi ville skapa oss en bild från invånarna kring vårt arbete och glädjande nog verkar de allra flesta väldigt nöjda, säger Ulrik Nyström som är enhetschef för avfall och kundtjänst i Lilla Edet.

Svaren visar, bland annat, på att 85 procent av de tillfrågad­e hushållen är nöjda eller mycket nöjda med hämtningen av hushållsav­fall och 78 procent av hushållen är nöjda eller mycket nöjda med återvinnin­gscentrale­ns servicekva­litet.

– Det är även väldigt glädjande att så många medborgare tog sig tid till att svara på enkäten. Det visar på att människor verkligen bryr sig och det underlätta­r vårt arbete, säger Ulrik Nyström.

Nu kommer kommunen att arbeta vidare på det underlag som man fått in.

Bland annat har man sett att invånarna gärna ser en förbättrin­g gällande att kunna ta sig fram till återvinnin­gscentrale­n på ett enklare sätt.

– Det är bra att få ett underlag/ resultat så att vi vet vad vi bör jobba på att förbättra. De delar som är mindre bra ska vi jobba på med under 2018/2019. Och de delar som redan är bra ska vi gå vidare med och göra ännu bättre. Det är målet, säger Ulrik Nyström. Är du förvånad över resultatet av enkäten?

– Nej jag är positivt glad. Det är som sagt roligt att det varit ett sådant gensvar bland våra medborgare i den här frågan.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? GOTT BETYG. Lilla Edets kommun har genomfört en enkätunder­sökning för att få reda på vad invånarna i kommunen tycker om avfallshan­teringen.
Bild: STEFAN BENNHAGE GOTT BETYG. Lilla Edets kommun har genomfört en enkätunder­sökning för att få reda på vad invånarna i kommunen tycker om avfallshan­teringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden