Ttela

Fall fällde Ekvall – slutforcer­ing uteblev

- HASSE SJÖGREN TERRÄNG-EM FRIIDROTT:

Mikael Ekvall såg ut att vara på gång och anförde klungan, men ett fall hindrade slutforcer­ingen. – Jag vill inte skylla på det, men det är klart att jag var först i klungan innan fallet, säger han.

I helgen avgjorde europamäst­erskapen i terränglöp­ning i Samorin, som är lite stad med lite mer än 13 000 invånare i västra delen av Slovakien knappt två mil sydväst om Bratislava, och tre lokala löpare fanns med i den svenska truppen.

I HERRARNAS SENIORKLAS­S sprang både Mikael Ekvall och Andreas Åhwall, de var väl inte riktigt överens om vad de tyckte om banan.

– Jag tyckte att detta passade mig bra, säger Mikael, medan Åhwall rynkade på näsan.

– På en sådan här bana så har jag det svårt. Jag behöver en mycket jobbigare bana, här blir farten för hög, säger Åhwall, som slutade som 64:e man.

Medan Ekvall gjorde ett riktigt bra lopp och slutade trettionde trots ett fall. Ser man historiskt så är det bara fem svenskar som tagit sig in bland topp 25 genom åren. För Mikael, som har en 38:e plats i M22 sedan tidigare, var det debut i seniorklas­sen och utan fallet så hade han kanske varit sex till åtta placeringa­r bättre.

– FÖRUTOM ATT jag inte är nöjd med min start, även om jag sedan plockade många, så tycker jag ändå att känslan var rätt bra i dag. Men det går fort i sådana här lopp, väldigt fort.

Nu blir det lite lugnt i någon dag innan Ekvall sätter igång med träningen inför 2018 där Em-maran i Berlin är det stora målet.

Den tidigare Tfik-tjejen Sara Christians­son var också på plats och sprang i K22-klassen. Med tanke på hennes framfart både på terräng-sm och på Nordiska, där det blev seger, var det en spännande start.

MEN DET BLEV ett jobbigt lopp, där den speediga banan inte riktigt var hennes favorit. För det gick undan och trots att Sara gjorde en bra start så kunde hon inte följa i det tempo som gällde.

Hon slutade 21:a i loppet och hade fyrtioen stycken bakom sig över mållinjen.

– Det var väldigt kallt idag, jag kunde inte röra händerna när jag kom i mål, säger Sara, som gärna hade sett en annan bana än den som var.

– Den här var för snabb för mig. Hade det varit lite backar och kanske lite lera så hade det passat mig bättre.

Nu är det så att just det Sara önskade sig är vad nästa års bana i holländska Tilburg kommer att bjuda på.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN ?? KUPERAT. Mikael Ekvall slutade på 30:e plats när terräng-em avgjordes i Samorin utanför Bratislava.
Bild: HASSE SJÖGREN KUPERAT. Mikael Ekvall slutade på 30:e plats när terräng-em avgjordes i Samorin utanför Bratislava.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden