Ttela

Mikael Ericssons drömbil snart klar

- SVEN WASSÉN MOTORBLOCK­ET

I Mikael Ericssons garage står grunden för en VW Polo som troligen kommer vara den första bilen som klassas in i Sverige och grupp H. – Det har varit en drömbil för mig, och nu är den inom räckhåll, säger han.

Mikael och VW är synonymt med varandra. Länge har han tävlat i rally och VW framgångsr­ikt, med vinsten i Svenska rallycupen 2013 som kronan på verket. Då i en VW Golf.

– Det skulle jag gärna göra om och då kommer polon in i bilden. Jag tror den kommer bli konkurrens­kraftig i grupp H, men först vill jag satsa på SM i den bilen, säger Mikael Ericsson, SMK Trollhätta­n.

Bilen köptes av Mikael redan för fyra år sedan.

– Då var det på gång att den skulle klassas in i grupp H, men det blev inte förrän i somras allt blev klart.

När det blev klart började kugghjulen snurra hos Mikael Ericsson.

– Jag hade en idé om hur jag skulle utforma bilen, så nu är det bara att växla upp.

I garaget står en ren kaross som han ska bygga på och förhoppnin­gsvis är den klar till sommaren. Mikael har haft ett sabbatsår från rallyt, och för att få upp tempot inför Polo-debuten så står Golfen klar i garaget:

– Jag kommer köra till våren och Svenska rallycupen i Golfen, för att jag ska komma upp i varv igen.

Mycket jobb återstår men snart är Ericsson ute på rallyvägar­na igen.

 ?? Bild: PRIVAT ?? UNDER PRODUKTION. Så här kommer Mikael Ericssons (infälld) VW Polo se ut när den är klar under nästa år. ”Om allt går i lås så är Rally-sm 2019 målet för mig i denna bil. Det kommer bli en spännande och konkurrens­kraftig bil i grupp H.”
Bild: PRIVAT UNDER PRODUKTION. Så här kommer Mikael Ericssons (infälld) VW Polo se ut när den är klar under nästa år. ”Om allt går i lås så är Rally-sm 2019 målet för mig i denna bil. Det kommer bli en spännande och konkurrens­kraftig bil i grupp H.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden