Ttela

Dags att starta julen i mobilen

-

Passar dig som vill skicka gammaldags papperskor­t bekvämt hemifrån soffan.

Du och din familj blir dansande julalver. Du lägger in foton av era ansikten i färdiga animerade filmer. Tramsigt men väldigt lätt att göra och kul att titta på. Två danser är gratis. Sen finns det fler att köpa. De kostar tio kronor styck. Några av danserna går att göra med AR, förstärkt verklighet, så att dansen går i ditt hus eller på din gata. Du kan spara dina filmer till mobilen och dela dem på Facebook och andra ställen.

Har du missat att Sveriges radios julkalende­r också har ett mobilspel så hinner du spela ikapp om du börjar nu. Här finns tomtar, troll och vättar. Passar alla från 7 år. Kostar inget.

App med fotoeffekt­er som du lägger på dina bilder. Här finns många jul- och vintermoti­v för dig som vill göra digitala julhälsnin­gar. Det är annonser och köp i appen, men flera julgrejer är gratis. Vill du ha något som kostar går det att testa några dagar gratis. (Men kom ihåg att säga upp det när du är klar). Här finns animerade snöflingor, tomtemösso­r med mera. Vill du lägga upp animerade bilder direkt på Facebook ska du spara som video. Appen är gjord av ett företag som heter Vicman LLC.

JULRADIO 2017. En webbradios­tation som sänder julmusik hela tiden. Lyssnarna kan önska låtar på webben och i androidapp­en. Med appen lyssnar du lätt i mobilen. Praktiskt om du vill ha på julmusik i bakgrunden när du julstädar eller bakar pepparkako­r och lussekatte­r.

 ??  ?? JULIGA APPAR. Övre raden: Marvinter, Julradion och Photo Lab. Undre raden: Elf Yourself, Pic Collage och Riktiga vykort. De här apparna finns för både iphone och androidmob­iler och hämtas mobilens appaffär.
JULIGA APPAR. Övre raden: Marvinter, Julradion och Photo Lab. Undre raden: Elf Yourself, Pic Collage och Riktiga vykort. De här apparna finns för både iphone och androidmob­iler och hämtas mobilens appaffär.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden