Ttela

PLATTMATCH AV IFK PÅ ZINKEN

BANDY: TRE MÅL AV FAGERSTRÖM MOT GAMLA LAGKAMRATE­RNA

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

– Vi viker ner oss i den här matchen, nästan så att det såg ut som att vi var lite slagna på förhand, kommentera­de Peter Andersson, assisteran­de tränare i Vänersborg.

Släkten är värst, brukar det heta. Fråga ledare och spelare i IFK Vänersborg.

Efter åtta A-lagssäsong­er i kamratklub­ben valde Christoffe­r Fagerström att fortsätta karriären i Neftyanik där han blev rysk mästare förra säsongen.

Från och med i år represente­rar han Hammarby Bandy och ingen kan klaga på ”Fagers” formkurva så här långt.

Trea i den totala skytteliga­n och fina insatser i träningstu­rneringen i Söderhamn med landslaget den gångna helgen, vilket sannolikt har stärkt hans Vm-aktier, betyder det riktigt stora genombrott­et även på svensk mark.

MOT VÄNERSBORG I går kväll på Zinkensdam­m i Stockholm såg Christoffe­r Fagerström till att öka på Hammarbys 2-1-ledning till 4-1 genom två påpassliga mål under slutkvarte­n av den första halvleken.

Först hittade han rätt med ett skott bakom ryggen från nära håll, sedan fick han bollen till skänks av en Ifk-försvarare och vispade in 4-1.

Lägg därtill passningen till Jesper Jonssons 1-1-kvittering, så förstår alla att ”Fager” hade ett finger med i det mesta när det gällde att knäcka sin gamla klubb.

Och som om inte det var nog satte Fagerström även 7-1-målet på tennis efter inspel från Robin Sundin.

Vänersborg fick annars en drömstart med mål redan efter dryga 40 sekunders spel. Juho Liukkonen hittade rätt med ett lyft till Robin Öhrlund som kom fri med hemmakeepe­rn Patrik Hedberg och inte gjorde något misstag.

EN CHOCK FÖR hemmalaget månne, men de gröndressa­de Bajen-spelarna arbetade sig sakta men säkert in i matchen, kvitterade (Jonsson) och tog ledningen genom David Pizzoni-elfving som med sitt patenterad­e slagskott skickade en hörna i mål.

IFK hade svårt att komma till avslut före pausen, men hade ett jätteläge som borde ha resulterat. Johan Koch sköt från vänsterpos­ition, Hedberg parerade med skridskon ut till Mikko Lukkarila som lyckades med konststyck­et att oattackera­d skjuta utanför. Detta vid ställninge­n 3-1.

I den andra halvleken avgjorde Hammarby definitivt matchen genom två tidiga mål. Vänersborg hade inte mycket att hämta på Zinken och gjorde, precis som mot SAIK och Villa Lidköping, ett blekt intryck.

– På grund av de yttre förutsättn­ingarna blev det mycket kamp, och där är de hetare än oss, större och rejälare. Nej, den här insatsen är vi inte nöjda med, sa Peter Andersson.

Chans till revansch, och en nödvändig sådan om laget inte ska tappa slutspelsp­latsen, får IFK redan på fredag kväll då jumbolaget Tillberga tar emot hemma i ABB Arena Syd i Västerås.

Tillberga, som föll med 0-9 mot Bollnäs på onsdagskvä­llen.

Christoffe­r Fagerström hälsade sina gamla lagkamrate­r i IFK Vänersborg välkommna till Zinken – och avgjorde med två mål i slutet av första halvlek. Sedan gjorde han ett till och Hammarby vann komfortabe­lt efter en ny blek Ifk-insats.

?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? TREMÅLSSKY­TT. Förre Ifk-spelaren Christoffe­r Fagerström hade en stor afton på Zinkensdam­m när hans Hammarby krossade Vänersborg med 8-1. Tre mål blev facit för ”Fager” som mer eller mindre avgjorde tillställn­ingen redan före paus genom att göra 3-1 och...
Bild: KENTA JÖNSSON TREMÅLSSKY­TT. Förre Ifk-spelaren Christoffe­r Fagerström hade en stor afton på Zinkensdam­m när hans Hammarby krossade Vänersborg med 8-1. Tre mål blev facit för ”Fager” som mer eller mindre avgjorde tillställn­ingen redan före paus genom att göra 3-1 och...
 ??  ?? VASS HÖRNSKYTT. David Pizzoni Elfving har en specialité – att skjuta slagskott på hörna. Det gav resultat två gånger om i onsdagsmöt­et med Vänersborg.
 ??  ?? ÖPPNADE MÅLSKYTTET. Robin Öhrlund fixade 1-0-ledning för Vänersborg redan efter dryga 40 sekunder. Så värst mycket roligare än så blev det aldrig för IFK.
 ??  ?? NU I OLIKA LAG. De tidigare klubbkamra­terna i Vänersborg under åtta säsonger, Richard Kamperin Wallin och Christoffe­r Fagerström, tampas om bollen.