Ttela

Maskerade män hotade med vapen

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

Tre maskerade män ska ha jagat två personer i Vänersborg en sen fredagsnat­t. En av männen är även misstänkt för ett bostadsinb­rott i Mellerud ett par dagar senare. Nu är han och ytterligar­e en person häktade.

Polisen jobbar just nu på ett ärende där två män i 25-årsåldern är häktade sedan i lördags. Den ene 25-åringen var först misstänkt för mordförsök i Vänersborg och ett grovt stöldförsö­k i Mellerud, den andre för grovt stöldförsö­k.

– Båda häktades i lördags. Men rubricerin­gen ändrades från försök till mord till grovt olaga hot. Grovt stöldförsö­k kvarstår för båda, säger Marcus Carlsson, utredare hos polisen i Trollhätta­n.

Det grova hotet ska ha inträffat på Sundsgatan i Vänersborg vid 02-tiden natten mellan fredag och lördag för snart två veckor sedan. Två personer har polisanmäl­t att de blev jagade av tre maskerade personer med ett pistollikn­ande föremål.

Samtidigt ska de ha hört ett antal smällar bakom sig.

– Vi välkomnar tips om någon har gjort iakttagels­er vid den aktuella tiden och vid eller i närheten av den aktuella platsen, säger Marcus Carlsson.

Ett par dagar senare ringdes polisen till ett bostadsinb­rott utanför Mellerud. På vägen dit stoppade patrullen en misstänkt bil med två personer i.

Vid kontroll av bilen gjordes fynd som får polisen att misstänka att den ene av männen är en av dem som var maskerad och hotfull i Vänersborg.

– Om den andre mannen i bilen, även han i 25-årsåldern, också deltog misstänker vi inte i nuläget. Vi vet inte vilka de andra två maskerade männen är, säger Marcus Carlsson.

Vad som saknas i bostaden efter inbrottet uppges inte. Båda 25-åringarna är kända av polisen sedan tidigare. Den dubbelt misstänkte är hemmahöran­de i Vänersborg, den andre är bosatt i Göteborg. Fotnot:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden