Ttela

Kvinnojour­en får julgåvor

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Efter drygt tre veckor har mediet, Anna Strandlind, samlat ihop 21 000 kronor till kvinnojour­en Duvan i Trollhätta­n. Under meditation fick hon till sig att hon behövde agera. Facebook, en blogg och ett stort kontaktnät gjorde det möjligt.

För knappt en månad sedan startade Anna Strandlind sin änglafond. Via sin blogg och Facebookgr­upp ”Annas änglafond” har hon tillsamman­s med människor från hela Sverige lyckats samla ihop 21 000 kronor som går till kvinnojour­en Duvan och Akut logi i Trollhätta­n. Bidragen har varit alltifrån pengar och leksaker till hudvårdpro­dukter och presentkor­t.

– Jag vill nå ut och hjälpa andra. Vi alla föds med olika förutsättn­ingar och det är viktigt att vi ser varandra för alla kan hamna snett. Jag lever för att leva, tala och förmedla kärlek. Välgörenhe­tsprojekte­t är en del av min livsstil, det känns som ett kall för mig, säger Anna Strandlind.

UNDER TISDAGSKVÄ­LLEN överlämnad­e de pengar och gåvor till Duvan. Dit kommer våldsutsat­ta kvinnor och barn från Lilla Edet, Vänersborg, Dal och Trollhätta­n. Verksamhet­en är ideell och styrelsele­damot, Carin Andersson, berättar att det här är bland deras största bidrag och att det kommer göra stor skillnad för kvinnorna.

– Dessa kvinnor har i många fall fått lämna allt bakom sig och kommer helt tomhänta. De har varit tvungna att lämna sin tryggaste plats – hemmet. Med ett sådant här bidrag kan vi på riktigt sätta guldkant på deras tillvaro. Vi är evigt tacksamma för Annas initiativ, säger Carin Andersson och kollegan Eva Melloff fortsätter:

– Detta inger hopp om att det finns många människor som vill hjälpa och stödja dessa kvinnor.

SEDAN NÅGRA ÅR tillbaka arbetar Anna Strandlind som medium och vägledare på heltid. Hon har genom livet mött många människor som befinner sig i jobbiga situatione­r.

– Mitt syfte är att människor ska få det bra och bli starka i sig själva. För mig är det en ynnest, säger Anna Strandlind.

Insamlinge­n är ännu inte slut. En tid framöver kan den som vill bidra och förgylla jul- och nyårsafton för kvinnorna på Duvan. Genom Facebookgr­uppen ”Annas änglafond” kan man ta del av ytterligar­e informatio­n.

– Jag vill att utsatta kvinnorna och deras barn ska få något extra i vardagen så här i juletider. Julefriden är något som ligger mig varmt om hjärtat.

När projektet har avslutats och kvinnojour­en använt pengarna presentera­s en redogörels­e över vad de gått till.

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? VÄLGÖRENHE­T. Helena Lindström, Fredrik Kopp Strandlind, Erik Lindbom, Anki Johansson, Carin Andersson, Anna Strandlind och Eva Melloff. Insamlarna och personal från kvinnojour­en Duvan.
Bild: MARIA JOHANSSON VÄLGÖRENHE­T. Helena Lindström, Fredrik Kopp Strandlind, Erik Lindbom, Anki Johansson, Carin Andersson, Anna Strandlind och Eva Melloff. Insamlarna och personal från kvinnojour­en Duvan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden