Ttela

Ewenborg lägger skorna på hyllan

- MARTIN AHLIN

85 seriemål på fyra säsonger. Men nu lägger Linus Ewenborg skorna på hyllan. – Man får välja vad som är viktigast i livet, säger 25-åringen.

Ewenborg har de senaste åren gjort sig känd som en av lokalfotbo­llens mest pålitliga målskyttar, med ett facit som få andra – eller ingen? – kunnat motsvara. Det började i Trollhätta­ns FK och har sedan fortsatt på samma vägvinnand­e sätt för Skoftebyn i division 3 och 2.

Samtidigt har det varit svårt att få ihop alla bitar i livspussle­t.

– Familjen kommer ju först, sedan jobbet och därefter fotbollen. Jag har lagt hundra procent på allting, men det mäktar man inte med hur länge som helst. Då blir allt tråkigt, för plötsligt har man inte tid för någonting istället. Därför känns det viktigt att komma bort från det för att kunna fokusera, vara den bästa pappan jag kan vara och även sköta mitt jobb, säger Linus Ewenborg som bestämt sig för att lägga fotbollska­rriären på is.

OM DET BLIR en återkomst någon gång i framtiden återstår att se.

– Jag vet ju inte om jag får suget tillbaka redan till våren, men jag behöver lite distans från det helt enkelt, säger anfallaren.

Beslutet kommer mitt under en intensiv vintersäso­ng där samtalen från intressera­de klubbar har varit många.

– När en ny säsong börjar nalkas så vill folk att man ska skriva på här och där, och då är det också svårt att ta beslutet att sluta, för det är ändå en stor del av livet och något man identifier­at sig som länge. Det blir nästan en sorts identitets­kris. Men jag har som sagt kommit till insikten om vad som är viktigast just nu.

Ewenborg har även sagt tack och hej till lagkamrate­rna i Skoftebyn.

– Ja, jag har informerat alla som behöver få reda på det: klubben, men även de jag har pratat med inför nästa år. Alla som hållit en diskussion med mig har fått ett samtal. Samtidigt har jag varit tydlig hela vägen med att jag varit osäker och velat spela med öppna kort. Det hoppas jag att alla tycker att jag har gjort också, säger 25-åringen. Är du stolt över det du lyckats åstadkomma på fotbollspl­anen fram till nu?

– Det är jag väl. Jag har bevisat vad jag går för och jag är en okej fotbollssp­elare, och jag har ändå lagt tre, fyra år ordentligt på det och satsat, konstatera­r han.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LÄGGER AV. Skoftebyns måltjuv Linus Ewenborg har beslutat sig för att avsluta sin fotbollska­rriär.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LÄGGER AV. Skoftebyns måltjuv Linus Ewenborg har beslutat sig för att avsluta sin fotbollska­rriär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden