Ttela

Ellen och Felicia avslutade året på topp

- ING-MARIE NORRMAN

Såväl Ellen Johansson som Felica Reuterberg stod för framståend­e prestation­er i säsongsepi­logen.

Lagom till andra advent arrangerad­e Stenungsun­ds HRF ett regionalt/nationellt hoppmeetin­g, Christmas Show, på Grevagårde­n för både ponny och häst. Totalt gjordes över 600 starter.

Helgen i stort bjöd för övrigt på de allra sista tävlingarn­a för året. Nu blir det för de flesta lite vintervila alternativ­t lite tävlingsup­pehåll några veckor innan nästa års tävlingssä­song drar igång igen.

På Grevagårde­n presterade två ponnyekipa­ge från Vänersborg­s Ryttarföre­ning riktigt bra och båda kunde glädja sig åt fina prestation­er. Felicia Reuterberg och ponnyn My Erris Silver Sands inledde tävlingen med en tredjeplac­ering i lätt A-klass under fredagen och avslutade med en andraplace­ring i lätt B+ under söndagen.

För Ellen Johansson med Rock on Sally blev det totalt en placering under helgen, då ekipaget tog hand om andraplace­ringen i fredagens medelsvår B-klass. Under söndagen blev det ytterligar­e en felfri ritt i medelsvår B, men tiden räckte dock inte för en pallplats. För Ellens del väntar tävlingar redan i slutet av januari då Baltic Cup går i Helsingbor­g. Ellen finns inför 2018 med som utmanare till hopplandsl­aget på ponny så man planerar nu både för några nationshop­pningar såväl som tävlingar utomlands, samt givetvis att lyckas kvala till Falsterbo i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden