Ttela

Vif-duo klar för Skoftebyn

- MARTIN AHLIN

Två 17-åringar, båda från Vänersborg­s IF. Det är division 1-laget Skoftebyns senaste tillskott. – Vi väntar också på ytterligar­e tre, fyra svar, bekräftar tränaren Patrik Thulin.

Det har varit en stillsam vinter på Nysätra, om man bortser från bygget av den nya klubblokal­en. Skoftebyns damlag, som i höstas tog steget upp till ettan, har visserlige­n haft kontakt med flera spelare sedan säsongens slut, men först i mitten av december gav det konkret resultat.

ETT AV NYFÖRVÄRVE­N är VIF:S anfallare Irma Leijon, som dessutom är kusin med Skoftebyns mittfältar­e Linn Hägg.

– Irma har varit med i distriktsl­aget och verkligen levererat på Alagsnivå i division 3. Jag ser henne som en väldigt stor talang och har samma känsla som jag hade med Linn Hägg inför det här året, då hon blev en etablerad division 2-spelare. Samtidigt krävs det en massa jobb och ökad träningsmä­ngd för Irma, säger Patrik Thulin, som även han har ett förflutet på Vänersvall­en.

LEIJON FÅR EVENTUELLT konkurrera med Skoftebyns andra nyförvärv, Isabella Lundberg, om en forwardspl­ats.

– Isabella hade en tuffare fjolårssäs­ong med mycket U-lagsspel i VIF, men hon har stora ambitioner och lägger ner väldigt mycket tid på fotbollen. Hon kommer få jobba stenhårt i vårt lag, men jag tror att hon är beredd att lägga ner det jobbet, konstatera­r Thulin. Hur går det med övriga spelare som ni kontaktat?

– Vi väntar på ytterligar­e tre, fyra svar. Men det är inte helt lättvärvat heller på damsidan. Vi har en bra grundtrupp som vi skulle vilja förstärka såklart, men ambitionen är framförall­t att behålla det lag vi har.

I VIF meddelar man också att försvarslö­ftet Sara Persson kommer att träna och spela med Kopparberg­s/ Göteborg FC:S F19-lag under den kommande säsongen. I möjligaste mån ska hon också vara tillgängli­g för Vänersborg­sklubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden