Ttela

Tog ut dubbla arvoden – nu avgår S-politikern

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden i Lilla Edet, Kjell Johansson (S) avgår. Han lämnar sitt uppdrag i januari.

Styrelsen för arbetareko­mmunen i Lilla Edet har inte längre förtroende för Kjell Johansson, detta beslutades vid söndagens partimöte.

Orsaken är de dubbla arvoden som betalats ut felaktigt till Johansson. Han fick utbetalt 4 395 kronor för sju tillfällen som han inte hade rätt till. Tidningen GT:S uppgifter visade senare att han sökt arvode för totalt 31 tillfällen som han inte var berättigad till.

KJELL JOHANSSON har betalat tillbaka allt. Han har också hela tiden hävdat att han trott att han gjort rätt, och att det inte ligger något uppsåt bakom.

Kjell, som varit aktiv i lokalpolit­iken i 30 år, är besviken:

– Jag är mycket besviken på allt och även på partiet. Jag har gjort fel och tolkat fel, så är det, men det här har fått för stora proportion­er, säger Kjell i en kommentar till TTELA.

Partikamra­ten Carlos Rebelo Da Silva (S), kommunstyr­elsens ordförande, tycker att det hela är sorgligt. Kjell säger att han gjort detta utan uppsåt, ska ni inte stötta honom?

– Förtroende­t finns inte längre enligt styrelsen, säger Da Silva:

– Kjell har lagt ner mycket tid i lokalpolit­iken under 30 års tid. Det har jag stor respekt för. Han har garanterat lagt ner enormt mycket timmar hos föreningar som han inte har arvoderats för, fortsätter Da Silva och hänvisar vidare frågor till arbetareko­mmunens ordförande Annette Fransson.

Annette Fransson (S) säger till TTELA att arbetareko­mmunen inte kan avsätta en nämndordfö­rande, och att styrelsen var enig om att ta en diskussion med Kjell Johansson och att han nu själv beslutat att avgå.

BESLUTET TAS PÅ kommunfull­mäktige den 24 januari.

– Det pågår en förundersö­kning och det har också betydelse. Allt det här är jätteolyck­ligt, man måste få lov göra misstag, men man har också ett eget ansvar. Vi är inne i ett valår och det handlar också om väljarnas förtroende, säger Annette Fransson.

Efter att felen uppdagats har nya förslag till arvodeshan­tering arbetats fram för att undvika framtida missförstå­nd.

– Det ska bli lättare att göra rätt än att göra fel, säger Carlos Rebelo Da Silva.

Ytterligar­e fyra politiker har fått ut dubbla arvoden. Bland annat vice ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden Carina Andersson (C), som fick ut 6 255 kronor för fem felaktigt utbetalda arvoden. Även Carina Andersson har betalat tillbaka sina arvoden.

 ??  ??
 ??  ?? TTELA 22 NOVEMBER, 30 NOVEMBER OCH 5 DECEMBER.
TTELA 22 NOVEMBER, 30 NOVEMBER OCH 5 DECEMBER.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden