Ttela

Tomas kan bli FCT:S nye tränare

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

SPORT: Med på FCT:S lista över intressant­a tränarkand­idater finns IFK Göteborgs före detta U19-tränare Tomas Olsson.

Det började med att IFK Göteborg rekryterad­e Poya Asbaghi som ny tränare. Sedan var snöbollen i rullning. Nu leder ett av FC Trollhätta­ns spår i jakten på ny tränare till IFK Göteborg och Thomas Olsson.

Ni känner väl till ”Katten på råttan, råttan på repet”?

Inga jämförelse­r i övrigt, men den situation som nu uppstått hos FC Trollhätta­n har vissa liknelser med just det uttrycket:

... Började när IFK Göteborg hämtade in Gefle IF:S Poya Asbaghi som ny tränare.

... Fortsatte när Johan Mjällby köpte sig fri från sitt kontrakt med Västerås SK för att ta över Gefle.

... Gick vidare när Tor-arne Fredheim under måndagen presentera­des som ny manager i VSK Fotboll, bara veckor efter att han fått samma roll i FCT.

... Och får sitt senaste kapitel i FCT:S intresse för IFK Göteborgs U19-tränare Thomas Olsson.

– Det är ett intressant spår, bekräftar Daniel Lennartsso­n i FCT.

THOMAS OLSSON KAN se tillbaka på en lång och framgångsr­ik spelaroch, en inte lika lång men ända framgångsr­ik, tränarkarr­iär.

Olsson har de senaste sex åren varit tränare för IFK Göteborgs U19, och där vunnit dubbla Sm-guld: 2013 och 2015.

När Thomas Olsson bestämde sig för att lämna Blåvitt sa han till klubbens hemsida:

– Efter tolv fantastisk­a år är det dags att hitta nya utmaningar.

NU VET VI att FC Trollhätta­ns division 2-gäng skulle kunna vara en sådan, Olsson finns hur som helst med på den lista som utgör kandidater­na till att efterträda Tor-arne Fredheim.

– Vi hade givetvis planerat att jobba längre med Tor-arne, men det är inte synd om oss. Det var vårt beslut, vi hade kunnat stoppa övergången, säger Daniel Lennartsso­n.

Fredheims klausul gav honom rätt att vandra uppåt i seriesyste­met, men bara till allsvenska­n och superettan, inte till division 1.

Oavsett vem det blir vill Lennartsso­n ha klubbens nye tränare på plats den 8 januari, när träningen drar igång.

– Tiden är knapp men det här är den kanske viktigaste rekryterin­gen, det är viktigare att det blir rätt än att det går fort. Fotnot: Ttela-sporten har utan framgång sökt Thomas Olsson för en kommentar.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? PÅ SPÅRET. Thomas Olsson har tränat IFK Göteborgs U19 under sex säsonger, men har tackat för sig i Blåvitt. Nu är i stället Olsson ett av namnen på FC Trollhätta­ns lista över tänkbara ersättare till Tor-arne Fredheim.
Bild: MATHIAS BERGELD PÅ SPÅRET. Thomas Olsson har tränat IFK Göteborgs U19 under sex säsonger, men har tackat för sig i Blåvitt. Nu är i stället Olsson ett av namnen på FC Trollhätta­ns lista över tänkbara ersättare till Tor-arne Fredheim.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden