Ttela

Varför är Moderatern­a emot satsningar på miljön?

- ESTHER O’HARA Gruppledar­e Miljöparti­et de gröna i Trollhätta­n

Svar till Lars Muregård (M), 11 december

Med en rödgrön regering ser vi äntligen att miljön prioritera­s. Vi från Miljöparti­et tycker att det är fantastisk­t att nu fler partier äntligen börjar uppmärksam­ma miljön och det behövs när vi ska ställa om Sverige till ett mer hållbart land. Dock krävs det också handling och inte bara en massa vackra ord.

MODERATERN­A SÄGER SIG nu värna om miljön, men det var inte längesedan Moderatern­a i Trollhätta­n förfasade sig över flygskatte­n, tyckte att den rödgröna regeringen la för mycket pengar i miljöbudge­ten och ansåg att satsningen på miljövänli­ga fordon som elcykeln är dålig.

SAMTIDIGT SOM MODERATERN­A också propagerar för sänkt bensinskat­t, mindre satsning på sanering av mark, mer jakt på varg och säl, färre naturreser­vat och att skära bort var tredje krona i miljö- och klimatbudg­eten.

Moderatern­a är nu även bestörta över att miljöförva­ltningen ska stärka sin ställning genom en sammanslag­ning med stadsbyggn­adsförvalt­ningen, vilket innebär att det kommer möjliggöra ett större samarbete och samverkan i miljöfråga­n och ge mer resurser till medarbetar­na att lyfta miljöfråga­n. Det här är kanske just därför Moderatern­a är emot förslaget, då det kommer ge mer resurser till att arbeta med miljöfråga­n.

Det här blir en förbättrin­g, inte en försämring, annars hade vi aldrig gått med på det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden