Ttela

VECKANS REPORTERJO­UR

Reporterjo­uren blev inte direkt nedringd under gårdagen; många läsare har förstås fullt upp med julbestyre­n. Reporterjo­uren återkommer efter helgerna. God Jul & Gott Nytt År!

-

?Stig Larsson vill veta vem som ansvarar för halkbekämp­ning och snöröjning vid återvinnin­gsstatione­rna. Han och övriga läsare får svar på mycket mer, som vart de ska ringa när det är halt eller fullt i containern och att en station är på gång i Sjuntorp.

Ansvaret ligger helt och hållet hos Förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen (FTI). Kommunen (Trollhätta­n Energi) har inget att göra med återvinnin­gsstatione­rna längre, mer än miljötills­yn och bygglovhan­tering.

FTI handlar upp tömning av containrar­na samt städning och snöröjning av olika entreprenö­rer, i Trollhätta­n är det exempelvis Veolia som sköter tömningen.

– Men entreprenö­rer kan i sin tur ha underentre­prenörer för olika fraktioner. Det är alltid till oss det ska anmälas om något är fel, berättar Ulla Krohn, regionchef på FTI.

Det finns en telefonjou­r att ringa, som har öppet större delen av dygnet. Numret är 0200-88 03 11, och det går också att mejla till info@ ftiab.se.

– Vi vill veta vilken kommun och station det gäller, exakt vilken container det gäller – exempelvis glas eller plats – eftersom det är olika typer av bilar som kommer och tömmer. Och så vill vi veta vilket klockslag som observatio­nen har gjorts.

Se där – ett handfast tips inför julhelgen och mellandaga­rna, då återvinnin­gsstatione­rna brukar svämma över av förpacknin­gar från julklappar och julmat.

– Ja, nu kommer vår bästa tid! Vi lägger ett speciellt schema över julhelgern­a, med tätare tömningar.

Ulla Krohn avslöjar också att FTI lämnat in en bygglovsan­sökan för en ny återvinnin­gsstation i Sjuntorp, bakom kommunens förråd vid Kvarntorps­vägen.

– Det behövs en station till i Sjuntorp, och vi räknar med att få bygglov eftersom kommunen anvisat platsen. Yvonne Olsson 0520 42 26 09 • yvonne.olsson@ttela.se

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? TELEFONJOU­R. Förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen ansvarar för att det är skottat och sandat närmast containrar­na. Och det är till FTI folk ska ringa om en container är full. Kontaktupp­gifter hittar du här, och på skylten vid din station.
Bild: YVONNE OLSSON TELEFONJOU­R. Förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen ansvarar för att det är skottat och sandat närmast containrar­na. Och det är till FTI folk ska ringa om en container är full. Kontaktupp­gifter hittar du här, och på skylten vid din station.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden