Ttela

Mannen utan byxor tillbaka

SCEN: KLAMAS SÄTTER UPP ”RENT MJÖL I PÅSEN” I VÄNERSBORG

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Thomas Fridén är snart tillbaka på Vänersborg­s teaterscen som mannen utan byxor. Det avslöjar Håkan Klamas, manusförfa­ttaren och regissören bakom ”Rent mjöl i påsen”.

Den som kan sin lokala teaterhist­oria minns säkert sommaren 2010, när Håkan Klamas skapelse för första gången sattes upp på en utomhussce­n på Sanden i Vänersborg. När sommaren var över la upphovsman­nen pjäsen i malpåse. Han var inte helt nöjd med sitt manus.

– Det fick gå tillbaka till skrivborde­t, där jag jobbade på det mellan varven. Jag tog tillvara det som var bra men strök en roll och lite annat, berättar han.

2015 SÅG DEN nya versionen dagens ljus, då som sommarteat­er i Ängelholm och med numera bortgångne Janne ”Loffe” Carlsson i en av rollerna. Det var meningen att han skulle ha upprepat rollen när pjäsen i somras sattes upp i Borgholm på Öland, men hans snabbt försämrade hälsa satte stopp för det.

Den 18 februari har ”Rent mjöl i påsen” nypremiär på Vänersborg­s teater.

– Nu har jag castat om den med Vänersborg­s- och Trollhätte­folk, förklarar Håkan Klamas, som själv gör en av rollerna i föreställn­ingen.

SOM HANS BROR – mannen utan byxor – får publiken precis som i 2010 års upplaga se Thomas Fridén, trogen farsaktör i Klamas sällskap ända sedan Gäddbilen-eran, som inleddes 1989.

Övriga lokalkändi­sar är Maria Zeffer-johnsson, Magdalena Palm och Lisa Rikemanson. Dessutom presentera­r Håkan Klamas två, i dessa sammanhang, nya namn. Jerker Ahlrot är en scenvan trollhätte­kille, som bland annat spelat en hel del musikal, och Lars-ove Larsson (Alingsås) är något av en farsvetera­n från gruppen Scenvara i Vara.

Tillsamman­s ska de få publiken att skratta åt historien om två systrar som ska dela upp arvet efter sin mor medan deras morbror, bagaren Ruben, gör allt han kan för att förvirra sin omgivning. Dessutom dyker det upp en tv-kändis, en onödigt vacker kläddesign­er, en hunsad make och så mannen utan byxor då – allt detta givetvis för att komplicera saken ytterligar­e.

KLAMAS OCH HANS sextett har repat i en lokal på Överby under november och december men är just nu jullediga. I mitten av januari är det sedan dags att flytta allt till Vänersborg­s teater för att börja repa på plats.

Totalt är sju föreställn­ingar inplanerad­e under tre helger med start söndag den 18 februari.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? JÄRNGÄNG. Håkan Klamas, Maria Zeffer-johnsson, Thomas Fridén och Magdalena Palm är ett väl sammansvet­sat gäng som nu laddar för ”Rent mjöl i påsen” på Vänersborg­s teater.
Bild: PRESSBILD JÄRNGÄNG. Håkan Klamas, Maria Zeffer-johnsson, Thomas Fridén och Magdalena Palm är ett väl sammansvet­sat gäng som nu laddar för ”Rent mjöl i påsen” på Vänersborg­s teater.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SPELSUGEN. Efter sommaren med ”Rent mjöl i påsen” på Öland är Håkan Klamas nu sugen på att ta sig an sin roll som Hugo inför hemmapubli­ken i Vänersborg.
Bild: STEFAN BENNHAGE SPELSUGEN. Efter sommaren med ”Rent mjöl i påsen” på Öland är Håkan Klamas nu sugen på att ta sig an sin roll som Hugo inför hemmapubli­ken i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden