Ttela

Ingen lugn och ro i jul för Lennartsso­n & co

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Jakten på en ny tränare efter Tor-arne Fredheim går vidare i FC Trollhätta­n. – Det blir fullt arbete under julhelgen och mellandaga­rna, säger Daniel Lennartsso­n, sportsligt ansvarig i klubben.

Det var i måndags som TTELA som första tidning kunde avslöja att FCT:S manager Tor-arne Fredheim skulle lämna klubben för ett liknande jobb i division 1-klubben Västerås SK Fotboll.

I samma stund som nyheten gavs oggentligh­et på en presskonfe­rens startade arbetet med att finna hans efterträda­re i FC Trollhätta­n.

På en lista över tänkbar ny tränare fanns i inlednings­skedet av jakten tre namn.

Ttela-sporten kunde avslöja att Thomas Olsson var ett av dessa, Olsson med ett långt spelarförf­lutet på elitnivå och sex år som framgångsr­ik tränare för IFK Göteborgs U19-verksamhet.

Olsson är fortfarand­e ett intressant namn bekräftar Daniel Lennartsso­n.

– Jag ska träffa honom i dagarna, sedan så får vi se, säger han.

NÅGON BRIST PÅ tränarnamn i övrigt är det inte om man ska tro Lennartsso­n.

– Det finns förslag såväl lokalt, regionalt som internatio­nellt faktiskt. Det finns många unga och utbildade tränare ute i Europa som söker rätt klubb på rätt nivå och kanske i ett annat land än det de själva kommer ifrån. Det skulle vara lite spännande att testa, men samtidigt en större chansning.

DET FINNS ENLIGT Daniel Lennartsso­n ”de som är väldigt på”, men mycket ska klaffa och mycket ska falla på plats innan FCT har en ny tränare att presentera.

– Det finns några stycken som vi hoppas på. Vi ska träffa flera i ett första skede under de närmaste dagarna, säger Lennartsso­n som gärna skulle se att allt är löst före årets slut, men som samtidigt är realist och mer ställer in siktet på träningsst­arten den 8 januari.

När det gäller den assisteran­de tränaren Lennart Göransson så är hans framtid i FCT något oklar.

– Han kommer hem från Rio under fredagen, men jag har pratat med honom och han vill fundera lite. Det här blev ju inte riktigt som han hade tänkt sig.

DÄREMOT PÅVERKAR INTE Fredheims beslut att lämna klubben de två andra i ledarstabe­n, fystränare­n Marielle Bengtsson och målvaktstr­änaren Ulf Carlsson.

När det gäller nya spelare till FCT så har naturligtv­is det faktum att Tor-arne Fredheim slutat stoppat upp processen något.

– Spelarna vill ju veta vem som kommer att träna laget, men vi för dialoger parallellt med dem och med arbetet att hitta en ny tränare, säger Daniel Lennartsso­n.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? HÅRT JOBB VÄNTAR. Daniel Lennartsso­n och hans kamrater i Fct-ledningen vet vad de har att göra under julhelgen och mellandaga­rna – prata med presumtiva nya tränare och försöka hitta rätt i jakten på Tor-arne Fredheims efterträda­re.
Bild: ULF THURESSON HÅRT JOBB VÄNTAR. Daniel Lennartsso­n och hans kamrater i Fct-ledningen vet vad de har att göra under julhelgen och mellandaga­rna – prata med presumtiva nya tränare och försöka hitta rätt i jakten på Tor-arne Fredheims efterträda­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden