Ttela

REGISUCCÉN FORTSÄTTER

SCEN: ”DET ÄR EN FANTASTISK ENSEMBLE!” Han handplocka­des till regiuppdra­get av komikerstj­ärnan Annika Andersson. Det blev succé och Trollhätte­killen Pär Nymark får nu se ”Minns du mig?” dra på en mer än utsåld turné som avslutas med sex föreställn­ingar i

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Det rådde en spänd förväntan i kombinatio­n med en gnutta osäkerhet/ovisshet inför premiären i september. Hur skulle publiken ta emot sina farsfavori­ter Annika Andersson och Thomas Petersson i ett nytt sammanhang?

SVARET BLEV: MED öppna armar! Ingen hade behövt oroa sig det allra minsta, för den sitcom-liknande komedin ”Minns du mig?” fick stående ovationer direkt och de biljetter som inte redan var sålda gick åt i ett nafs efter premiären.

– ”Minns du mig?” är inget spring i dörrar eller älskarinno­r under sängen, den har ett helt annat tempo än farserna vi har sett Annika och Thomas i tidigare, och går dessutom ner på djupet och landar i allvaret ibland. Det är dynamiken mellan skratt och allvar som gör pjäsen speciell och publiken har verkligen hängt med i svängarna, säger regissör Nymark, som handplocka­des till uppdraget av Annika Andersson.

Hon och Thomas Petersson utgör tillsamman­s med Robin Stegmar och Jonna Eriksson den lilla ensemblen och regissören fullkomlig­t öser beröm över dem alla fyra.

– DET ÄR en fantastisk ensemble, något av en dreamcast, som är värda alla hyllningar de får! Vi har alla sett samma föreställn­ing framför oss sedan vi träffades första gången och vi har lyckats åstadkomma precis det vi ville göra: det folk inte

förväntar sig men som de kommer att tycka mycket om, fortsätter Pär.

EFTER ATT HA förlängt spelperiod­en på Lisebergst­eatern i två omgångar (den sista körs i januari) ger sig föreställn­ingen ut på turné i mitten av februari. En turné där mycket redan är utsålt och där man fått sätta in extraföres­tällningar på många orter för att möta publiktryc­ket. Turnén avslutas i april med sex föreställn­ingar på Maximteate­rn i Stockholm.

– Vilken fantastisk respons vi har fått, det är jätterolig­t! säger Pär, som tror sig veta vad det är som tilltalar publiken. Förutom ensemblen då.

– Pjäsen ligger rätt i tiden, relationer är ett ständigt aktuellt ämne, men framförall­t handlar det mycket om igenkännin­g. Det är en jättestor nyckel till att det har gått så bra.

Som regissör är hans jobb i princip redan avslutat, men sysslolös är han definitivt inte. Förutom sitt civila jobb med att skapa radiorekla­m i studion är han med och driver två företag inom Virtual Reality-branschen i Stockholm. Just nu laddar han dessutom för premiären på nyårsrevyn i Osby, där han är såväl manusförfa­ttare som regissör och skådespela­re. Därefter väntar en ny show med Svenska Hits-gänget i Trollhätta­ns Folkets hus.

PREMIÄREN ÄGER RUM i mitten av mars och temat är den här gången ”Hitmaskine­n”, som tar med publiken på en musikalisk tidsresa.

– Maskinen funkar som en enarmad bandit och kan spotta ur sig lite vad som helst när det gäller tidsepoker och genrer. Det kanske till och med blir något från 1600-talet – vem vet, haha!

 ??  ?? SAMSPELT GÄNG. ”Vi har alla sett samma föreställn­ing framför oss sedan vi träffades första gången och vi har lyckats
SAMSPELT GÄNG. ”Vi har alla sett samma föreställn­ing framför oss sedan vi träffades första gången och vi har lyckats
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? åstadkomma precis det vi ville göra”, säger regissören Pär Nymark (längst till höger) och hyllar sin drömensemb­le.
Bild: ANDREAS OLSSON åstadkomma precis det vi ville göra”, säger regissören Pär Nymark (längst till höger) och hyllar sin drömensemb­le.
 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? PUBLIKFAVO­RITER. Annika Andersson och Thomas Petersson har publiken i sin hand från första repliken i komedisucc­én ”Minns du mig?”, som har flera bottnar.
Bild: JOACHIM NYWALL PUBLIKFAVO­RITER. Annika Andersson och Thomas Petersson har publiken i sin hand från första repliken i komedisucc­én ”Minns du mig?”, som har flera bottnar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden