Ttela

Här får du mest bostad för pengarna

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

NYHETER: Vänersborg är den kommun i TTELA:S område där priset på bostäder ökar kraftigast.

För en miljon kronor får du en bostadsrät­t på 176 kvadratmet­er i Mellerud, medan motsvarand­e summa bara ger 53 kvadratmet­er i Trollhätta­n. Färsk statistik visar också att bostadspri­serna ökar kraftigast i Vänersborg.

Under de tolv senaste månaderna har det sålts sju bostadsrät­ter i Melleruds kommun och genomsnitt­spriset låg på 5 681 kronor per kvadratmet­er. Det innebär att den som vill köpa en lägenhet i kommunen får hela 176 kvadratmet­er för en miljon kronor enligt nya siffror Svensk mäklarstat­istik.

Medan Mellerud är den billigaste bostadskom­munen i TTELA:S område, är det dyrast i Trollhätta­n. Där får du 53 kvadratmet­er för en miljon kronor.

– Det beror främst på hur pendlingso­ch arbetsmöjl­igheterna i Dalsland ser ut. Om det exempelvis skulle bli ett tågstopp i Brålanda så stiger priserna även där, säger Lotta Andersson på Svensk fastighets­förmedling i Vänersborg.

I Lilla Edet ligger motsvarand­e siffra på 66 kvadratmet­er, medan det i Vänersborg hamnar på 75 kvadratmet­er. Samtidigt är det i Vänersborg som prisutveck­lingen på såväl bostadsrät­ter som villor har varit störst under det senaste året. Bostadsrät­tspriserna i kommunen har ökat med nästan 20 procent, vilket bara delvis förvånar Lotta Andersson.

– Det har varit en brantare kurva de två senaste åren än vad vi hade förväntat oss. Men det beror på att vi har en bostadsbri­st i Vänersborg i kombinatio­n med en stor inflyttnin­g från grannkommu­nerna. Det är mycket billigare i Vänersborg än i Trollhätta­n, säger hon.

PRISER OCH BOSTADSSIT­UATION gör att många flyttar från Göteborg till Trollhätta­n, men också att många väljer att flytta från Trollhätta­n till Vänersborg.

– Var tredje person som flyttade till Vänersborg under 2016 kom från Trollhätta­n och jag kan närmast lova att den siffran kommer vara högre 2017, säger Lotta Andersson.

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? BYGGER VIDARE. Det råder en brist på bostäder i stora delar av TTELA:S område vilket leder till ökande bostadsrät­tspriser.
Bild: YVONNE OLSSON BYGGER VIDARE. Det råder en brist på bostäder i stora delar av TTELA:S område vilket leder till ökande bostadsrät­tspriser.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden