Ttela

Hockeyskol­an förgyller jullovet

VÄNERSBORG: VHC BJUDER IN TILL SKRIDSKOTR­ÄNING UNDER LOVET

- LOVISA MEIJER 0520-42 26 00 lovisa.meijer@ttela.se

I början av december bjöd Vänersborg­s HC in till att träna hockey och skridskoåk­ning under jullovet. Responsen blev stor, och på onsdagsmor­gonen drog man igång.

I Vänersborg­s ishall står Emilia Wennerberg på ett par skridskor. Hon är här med pappa Rickard och storebror Samuel för att träna på att åka skridskor. Brorsan som redan tränar hockey, är i andra delen av hallen och spelar match tillsamman­s med de andra som är födda 2011. Emilia kämpar för att hålla sig på skridskorn­a, och när hon ramlar får hon hjälp upp igen av pappa Rickard och Bosse Tallbo, ordförande i VHC.

INFÖR JULLOVET HAR VHC bjudit in alla barn i Vänersborg födda mellan 2010 och 2012 för att gratis testa på att träna hockey med Tre Kronors hockeyskol­a. Träningen pågår under sju vardagar på jullovet. Dessutom får man låna en komplett uppsättnin­g av utrustning med skridskor, klubba och hjälm.

– Vi har satsat 100 000 kronor på detta, säger Bosse Tallbo och fortsätter.

– Det är tack vare VHCS billotteri

och framgångar­na där som vi kan erbjuda detta. Bättre resultat än vi förväntade oss gav det här utrymmet, det gör det värt alla timmar man står och säljer på gågatan.

MENINGEN MED HOCKEYSKOL­AN är att ge barn en extra chans att hitta till hockeyn, till exempel för barn med föräldrar som inte innan har någon koppling till sporten. Men det kan också handla om ekonomi. Eftersom man får låna full utrustning till den annars ganska dyra sporten är det många som tar chansen nu under hockeyskol­an.

– Tittar man ute på isen nu är det fem, tio barn som aldrig varit med innan, och många tjejer, säger Bosse Tallbo.

Emilia Wennerberg kämpar vidare på den hala isen när hennes brorsa Samuel kommer farande. Han går av isen för en kort paus och pappa Rickard räcker fram en vattenflas­ka.

– VHC gör ett fantastisk­t jobb med sin ungdomsver­ksamhet, det är verkligen kul när man ser att de erbjuder den här typen av lite seriösare jullovsträ­ning. Man märker att tränarna ställer upp med sånt här, och erbjuder det lilla extra för barnen, säger Rickard Wennerberg.

Tre av de tränarna som spenderar förmiddage­n i ishallen är Samuel Karlsson, Linus Andersson och Albin Zingmark, som Bosse Tallbo passar på att hylla lite extra.

– Den här ungdomshoc­keyn är helig för mig, det är det roligaste jag vet, säger Bosse innan han snabbt ger sig ut på isen igen för att leda nästa gäng av framtida hockeystjä­rnor.

Skulle det bli fullt i ishallen finns det också möjlighet i arenan bredvid. Arena Vänersborg har gratis allmän åkning och öppet varje dag fram till den 8/1.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? HOCKEYPREM­IÄR. Emilia Wennerberg får stöd av Bosse Tallbo under den första dagen av Tre Kronors hockeyskol­a.
Bild: ANDREAS OLSSON HOCKEYPREM­IÄR. Emilia Wennerberg får stöd av Bosse Tallbo under den första dagen av Tre Kronors hockeyskol­a.
 ??  ?? MÅLCHANS. Liam Axelsson tränar på att få in pucken i mål.
MÅLCHANS. Liam Axelsson tränar på att få in pucken i mål.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ??  ?? ÅKA FORT. Tilde Sjöling var en av många tjejer på isen. Enligt Bosse Tallbo har dam- och flickhocke­y växt mycket.
ÅKA FORT. Tilde Sjöling var en av många tjejer på isen. Enligt Bosse Tallbo har dam- och flickhocke­y växt mycket.
 ??  ?? ALLMÄN ÅKNING. Elena Sjöberg och Linnea Karlsson hade tagit sig till Arena Vänersborg för skridskoåk­ning under jullovet.
ALLMÄN ÅKNING. Elena Sjöberg och Linnea Karlsson hade tagit sig till Arena Vänersborg för skridskoåk­ning under jullovet.
 ??  ?? TRÄNINGSMA­TCH. Barnen födda 2011 körde en intensiv träningsma­tch.
TRÄNINGSMA­TCH. Barnen födda 2011 körde en intensiv träningsma­tch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden