Ttela

Populärt bingospel

- 0520-42 26 00 matilda.sadas@ttela.se

Varje vecka arrangeras bingo på Solängs äldreboend­e. En tillställn­ing som är mycket omtyckt av såväl boende som utomståend­e.

Ett tiotal personer har slutit upp i lokalen och på borden ligger brickorna redo. Klockan slår halv elva och Träffpunkt­ens samordnare Sanna Hedberg hälsar alla bingosugna välkomna.

– Vi startar med lilla bingon. Lycka till och hoppas att så många som möjligt vinner, säger hon glatt och drar ett nummer ur den lilla lådan.

INGVAR 25 FÖLJS snart av Bertil 14 och Gustaf 59. Spelarna lyssnar koncentrer­at och brickorna fylls allt eftersom fler nummer läses upp. Rätt vad det är hörs någon ropa: – Bingo! Stig har bingo. Efter en snabb kontroll av bingobrick­an, får Stig Nilsson välja ett pris ur den välfyllda vinstkorge­n. Valet faller på ett paket kakor. Sedan drar nästa runda igång.

– Vi fortsätter med full bingobrick­a, säger Sanna Hedberg och drar ett nytt nummer.

Vanligtvis hålls Träffpunkt Lödöses bingo under tisdagar, men med anledning av annandagen blev veckans spel framflytta­t en dag. Den gångna julhelgen har också lett till att uppslutnin­gen blivit något sämre än vanligt.

– Vi brukar vara några fler, men många är trötta efter julhelgen. Bingon är helt frivillig, den är till för de som orkar och har lust, säger Sanna Hedberg.

DE FLESTA AV spelarna bor på Solängs äldreboend­e, men det finns även de som kommer utifrån för att delta. Eivor Henriksson gillar bingostund­erna och brukar närvara så ofta hon kan.

– Det är trevligt. Man kommer ifrån boendet en stund och det känns bra, säger hon.

Vännen Pelle Andersson, även kallad ”Pelle den snällle”, tycker att det bästa med bingon är den nervkittla­nde känslan.

– Man känner spänningen i tårna, säger han och skrattar.

NÄR FYRA RUNDOR har spelats är det dags för kaffepaus, men så snart spelarna svalt den sista klunken kaffe och borstat smulorna från mungiporna börjar nästa spelomgång. Under bingotimma­rna går ingen tid till spillo.

– Bingon är verkligen uppskattad, konstatera­r Sanna Hedberg. Fotnot: Se fler bilder från bingon på ttela.se.

MATILDA SÄDÅS

 ?? Bild: MATILDA SÄDÅS ??
Bild: MATILDA SÄDÅS
 ?? Bild: MATILDA SÄDÅS ?? UPPLÄSARE. Sanna Hedberg håller i de omtyckta bingostund­erna på Solängs äldreboend­e. Intill henne sitter Stig Nilsson som lyckades kamma hem flera vinster under onsdagen.
Bild: MATILDA SÄDÅS UPPLÄSARE. Sanna Hedberg håller i de omtyckta bingostund­erna på Solängs äldreboend­e. Intill henne sitter Stig Nilsson som lyckades kamma hem flera vinster under onsdagen.
 ??  ?? FOKUSERAD. Det gäller att koncentrer­a sig för att hänga med i spelet. Här lägger Pelle Andersson en bricka på plats.
FOKUSERAD. Det gäller att koncentrer­a sig för att hänga med i spelet. Här lägger Pelle Andersson en bricka på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden