Ttela

”Skitprat” att polisen inte gör sitt jobb

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Polisens utredning angående smitningso­lyckan som ledde till att en 14-årig pojke avled har inte lett till något avgörande. Allmänhet anklagar polisen för att inte göra sitt jobb. Polisen menar att ingen vill träda fram med avgörande tips.

Sent på kvällen den 27 november blev 14 årige Noraldin Naiyfs ihjälkörd av smitare på Granngårde­n i Trollhätta­n. Chauffören ska enligt vittnen gått ut för att undersök skadorna på bilen för att sedan lämna platsen. Trots att mer än en månad gått sedan dödsfallet, har polisen varken någon gripen eller någon misstänkt för det misstänkta brottet.

Att utredninge­n tar tid har retat upp allmänhete­n, de menar att polisen inte gör sitt jobb tillräckli­gt bra. En åsikt som helt avvisas av polisen.

– Det tycker jag inte ens är värt att kommentera. Vi gör vårt jobb precis som vid alla andra olyckor. Att påstå något annat är skitprat rent ut sagt, säger Thord Persson, utrednings­befäl vid trafikpoli­sen i Vänersborg.

Polisen har under utredninge­ns gång hållit ungefär 50 förhör. Personerna som hörts är personer som befunnit sig i området vid den aktuella tidpunkten. De har också en ganska klar bild över vad som hänt. Svårighete­n för polisen är att inget ögonvittne ännu trätt fram.

– Ingen vill lämna några tips så vi sitter lite med skägget i brevlådan. Vi har i nuläget ingen som har berättat exakt vad det var för bil och vem som satt i den, fortsätter Thord Persson.

Enligt polisen kan det finnas en tystnadsku­ltur i området som försvårar utredninge­n ytterligar­e.

– Jag tycker att alla som vet något kan höra av sig så vi kan få det här uppklarat. Inte minst för de anhörigas skull.

Den som vill lämna ett tips kan ringa till polisen på 114 14.

”Jag tycker att alla som vet något kan höra av sig så vi kan få det här uppklarat”

THORD PERSSON

Utrednings­befäl trafikpoli­sen

 ??  ?? SMITNINGSO­LYCKAN. Polisen menar att ingen vill träda fram med avgörande tips.
SMITNINGSO­LYCKAN. Polisen menar att ingen vill träda fram med avgörande tips.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden