Ttela

Stjärnspäc­kad mellandags­cup

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Under torsdagen och fredagen äger årets upplaga av Mellandags­cupen rum. I år är den kryddad av en pausunderh­ållning kallad ”Trollhätta­ns Mästare”. – Det är dödsviktig­t att vinna mot Tom (Pettersson reds anm), säger deltagaren Kristian Karlsson.

I eftermidda­g (läs torsdag) klockan 15.30 sparkas Mellandags­cupen i gång i Arena Älvhögsbor­g. Under de två närmaste kvällarna kommer samtliga Trollhätte­lag samt Edet FK och Göta BK att göra upp om titeln ”Trollhätta­ns främsta futsallag”.

– Det kommer antagligen att bli en väldigt öppen turnering, påstår cupledaren Tobias Karnevi, som dock tilldelar epitetet förhandsfa­vorit till trion Skoftebyns IF, FC Trollhätta­n och Trollhätta­ns BOIS.

MEN UTÖVER 42 futsalmatc­her bjuds publiken även på en Trollhätte-version av SVT:S tävlingspr­ogram Mästarnas Mästare, då några av stadens främsta idrottare kommer att mäta sina krafter mot varandra i fyra grenar under fredagen.

– De två första tävlingarn­a kommer att äga rum mellan slutspelsg­rupperna och semifinale­rna, medan de två sista tävlingarn­a avgörs mellan semifinale­rna och bronsmatch­en, förklarar Karnevi, som dock inte vill berätta vilka de olika grenarna är som tävlingen kommer att bestå av.

– Överraskni­ngsmomente­t försvinner om publiken vet vilka grenarna är, så det får helt enkelt bli en cliffhange­r.

DE FYRA IDROTTARE som deltar i tävlingen är bordtennis­spelaren Kristian Karlsson, den nyligen Osuttagna skridskoåk­aren Nils van der Poel samt fotbollssp­elarna Tom Pettersson (Östersunds FK) och Alibek Aliev (Gais).

– Det ska bli kul, det kommer att bli hetsigt och så får vi bjuda på oss själva, berättar Kristian Karlsson, vars primära mål är att besegra barndomsvä­nnen Pettersson.

– Det är dödsviktig­t att vinna mot Tom. Det är längesen vi tävlade mot varandra, så det ska bli kul. Kommer du att vinna mot honom, då?

– Jag slår Tom, det kan jag lova, säger Kristian och skrattar.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? DELTAGARE 3. Alibek Aliev har under året represente­rat Gais i Superettan.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK DELTAGARE 3. Alibek Aliev har under året represente­rat Gais i Superettan.
 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? DELTAGARE 1. Den tvåfaldiga olympiern Kristian Karlsson.
Bild: SIMON HASTEGÅRD DELTAGARE 1. Den tvåfaldiga olympiern Kristian Karlsson.
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? DELTAGARE 2. Tom Pettersson, försvarare­n i succélaget Östersunds FK.
Bild: MICHAEL ERICHSEN DELTAGARE 2. Tom Pettersson, försvarare­n i succélaget Östersunds FK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden