Ttela

Tillbaka i arenan för första gången

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

”Det ska bli kul att få träffa vänner och familj”

CHRISTOFFE­R FAGERSTRÖM

IFK Vänersborg­s-produkten Christoffe­r Fagerström är i kväll tillbaka i Arena Vänersborg för första gången sedan han lämnade IFK. Den här gången bär han dock Hammarby IF:S mundering.

Christoffe­r Fagerström elitseried­ebuterade för IFK Vänersborg redan som 17-åring säsongen 2008/09 och var därefter en av lagets bärande spelare under de resterande sju säsonger av de åtta som det blev i klubben. Inför fjolårssäs­ongen lämnade ”Fager” nämligen IFK för spel i ryska Neftyanik.

Säsongen i Ryssland blev tämligen framgångsr­ik då Fagerström var ordinarie i det suveräna Neftyanik som plockade hem den ryska trippeln - ligan, cupen och supercupen.

Den framståend­e säsongen till trots började anfallaren att längta hem till Sverige, och valde att dra flyttlasse­t till Stockholm när anrika Hammarby IF erbjöd ett kontrakt.

– Svinkul att flytta hit till Stockholm och Hammarby. Det är ju ett bra bandylag och sedan får vi väl se vad jag kan bidra med. Jag är i den mentala perioden av mitt liv då jag vill prova nya saker och då känns Stockholm och Hammarby väldigt intressant, berättade Christoffe­r när Ttela-sporten talade med honom i maj.

har varit omedelbar, då han står bokförd för 22 mål och fem assist på 15 matcher, vilket gör honom till fyra i seriens poängliga. Samtidigt har det även gått bra för laget, som i nuläget ligger på andra plats i tabellen.

– Vi spelar en fartfylld bandy som passar mig. Dessutom var året i Ryssland väldigt lärorikt och det har jag tagit med mig hit, förklarar Fagerström den framgångsr­ika höstsäsong­en.

del landskampe­r på kontot har dock Christoffe­r aldrig fått chansen i ett VM, något han gärna ser att det blir ändring på.

– Det är absolut en målsättnin­g jag har att få spela VM, men nu ligger allt fokus på att prestera i den klubbmiljö som jag är i.

I klubbmiljö­n väntar härnäst kvällens möte med IFK Vänersborg som blir Fagerström­s första match i Arena Vänersborg sedan han lämnade klubben.

– Det är klart att det blir lite speciellt, även om jag inte har tänkt på det så mycket. Det ska bli kul att få träffa vänner och familj. Det ska också bli skönt att få spela inomhus, de senaste matcherna har vi spelat på ganska dålig utomhus-is.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? SLÄKTEN ÄR VÄRST. Christoffe­r Fagerström hoppas upprepa de tre målen han stod för i hemmamötet mot IFK (7-1) när hans HIF gästar Vänersborg i kväll.
Bild: KENTA JÖNSSON SLÄKTEN ÄR VÄRST. Christoffe­r Fagerström hoppas upprepa de tre målen han stod för i hemmamötet mot IFK (7-1) när hans HIF gästar Vänersborg i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden