Ttela

20-årsfest för Mellandags­bluesen

-

Aunt Nancy och Bull’s Eye får äran att spela på jubileumsu­pplagan av Mellandags­bluesen på Quality Hotel i Vänersborg på torsdag.

Det var den 4 januari 1998 som Vänersborg­s Musikfören­ing första gången bjöd på mellandags­blues på hotellet, som då hette Scandic. Den gången hette gästartist­erna Big Blues & Boogie och kom från Örebro.

Numera arrangerar musikfören­ingen mellandags­bluesen ihop med bluesfören­ingen Blue Chain och i år har de bokat en dubbel för att ge besökarna rejäl valuta för pengarna.

FÖRST UT ÄR hemmabande­t Bull’s Eye, som har agerat förband tidigare men som den här gången har toppat och utökat laget med en organist. Bandet, som numera alltså är en kvintett, startade för fyra år sedan och har sedan dess gjort sig ett namn i Trestadsom­rådets blueskrets­ar.

I början av december spelade de på Muddy’s the Blues Club i Uddevalla och de har också spelat på Åmåls Bluesfesti­val samt hos Göteborgs bluesfören­ing. Bull’s Eye består av Mathias Johansson gitarr, Kristian Lind bas, Frank Karlsen sång, Andreas Johansson trummor och Magnus Fagerström orgel.

Kvällens huvudband är den meriterade Göteborgst­rion Aunt Nancy, som bjuder på lekfull, energisk, rootsig blues med orgeln i en central roll. Med influenser av funk, country/americana och rock med jazzinslag är trion på god väg att skapa sig ett aktat namn inte bara i bluesbrans­chen. De varvar egna låtar med klassiker av bluesikone­r som Muddy Waters och Albert, Freddie och – framförall­t – B. B. King.

Bandet bildades 2012, har släppt två studioalbu­m och har turnerat i både Sverige och Danmark. Trion består av Thomas Rundström gitarr/sång, John Lönnmyr orgel/ sång och Johan Jansson trummor/ sång.

John Lönnmyr har gästat musikfören­ingen flera gånger tidigare i olika konstellat­ioner, bland annat ihop med Vänersborg­aren och saxofo0nis­ten/sångaren Per Laang. Johan Jansson kan man till exempel även se bakom trummorna i jazzgruppe­n Kakfoni.

THOMAS RUNDSTRÖM ÄR ett välbekant namn och ansikte för publiken i Vänersborg och Trollhätta­n. Efter några år i USA är han numera återbördad till Trollhätta­n, där man har kunnat se honom i många olika musikalisk­a sammanhang.

Han är till exempel en av medlemmarn­a i det klassiska bluesbande­t Archie. Om Aunt Nancy och sina medspelare har han bara gott att säga:

”Det är överhuvudt­aget fantastisk­t roligt att spela med de här grabbarna. Man kan göra i princip vad som helst och de hänger på. När det gäller blues älskar jag att det är lite fritt och så mycket känslor inblandade. Mår man bra låter det på ett visst sätt, är man hängig bli spelet på ett annat sätt.”

 ?? Bild: KRISTIN LIDELL ?? MELLANDAGS­SVÄNG. Trion Aunt Nancy är huvudband vid torsdagens mellandags­blues på Quality i Vänersborg.
Bild: KRISTIN LIDELL MELLANDAGS­SVÄNG. Trion Aunt Nancy är huvudband vid torsdagens mellandags­blues på Quality i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden