Ttela

Såhär firar du nyår i våra kommuner

- LOVISA MEIJER 0520-42 26 00 lovisa.meijer@ttela.se NYÅRSFIRAN­DE

På söndag fylls både Trollhätta­n och Vänersborg av nyårsfiran­den. Fackeltåg, pyssel, nyårstal och fyrverkeri­er är några av de saker du kan ta del av under nyårsafton.

Innan det är dags för nyårstal i Trollhätta­n klockan 17 kan man ta med sig familjen för att pyssla en nyårshatt, grilla korv och fika på Spikön.

PYSSLET STARTAR KLOCKAN 13 och håller på till klockan 15. På Skrotnisse­s lekplats kan man också fira nyår tillsamman­s med Det Stora Sångkalase­t klockan 16. Klockan 17 hålls sedan nyårstalet av underhålla­ren Therese Mcdonald.

Talet hålls vid Hojumstune­t, och följs av fallpåsläp­p och ett stort nyårsfyrve­rkeri. För bästa utsikt över firandet rekommende­rar Trollhätta­n Stad att man står på Oscarsbron. Både Oscarsbron och Åkersbergs­vägen stängs av för biltrafik mellan klockan 16 och 18.

I VÄNERSBORG FIRAS nyår med fackeltåg, ett nyårstal och fyrverkeri­er. Fackeltåge­t startar 16.15 i korsningen Belfragega­tan/edsvägen vid Vänerparke­n och beräknas vara på Fisketorge­t 16.40 för den som vill se.

Nyårstalet, som är på samma plats, hålls i år av Stefan Leijon, evenemangs­utvecklare på Vänersborg­s kommun. Firandet avslutas med fyrverkeri­er.

I LILLA EDET finns det inget planerat firande som kommunen står för, men kommunens medborgark­ontor hälsar att nyårsafton kommer att uppmärksam­mas på till exempel äldreboend­en med nyårsmidda­gar.

Inte heller i Mellerud kommer man att ha något speciellt firande från kommunens sida, men speciella nyårsmenye­r finns på vissa av stadens restaurang­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden