Ttela

Hans hjärta slog för Göta BK

- 0520-42 26 00 matilda.sadas@ttela.se

Han grundade Göta BK och var under sin livstid mycket engagerad i föreningen. Nu har den omtyckta fotbollspr­ofilen gått bort. Johan Söder blev 91 år gammal.

1943 grundade Johan Söder Göta Bollklubb tillsamman­s med fyra kamrater. Föreningen kom sedan att bli en viktig del i hans liv.

Genom åren har han haft flera roller inom fotbollskl­ubben – allt från spelare, till tränare, materialfö­rvaltare och styrelsele­damot. Sin sista match som spelare gjorde han som 50-åring.

Johan Söder hade en enorm drivkraft och var aktiv i Göta BK in i det sista. Så sent som i våras tilldelade­s han Riksidrott­sförbundet­s förtjänstt­ecken för sina mångåriga insatser.

Att han var en omtyckt föreningsp­rofil blir nu tydligt. På Göta BK:S hemsida går att läsa om föreningen­s sorg efter bortgången.

”En legend och en genuin eldsjäl har lämnat oss i stor sorg och vemod. Johan kommer alltid att finnas med oss i våra Göta Bk-hjärtan”

En av Johan Söders stora passioner var klubbens årliga midsommarf­irande. Han brukade medverka genom att bland annat klä stången och leda inmarschen till midsommard­ansen.

”Gemenskape­n och glädjen samt att alla skulle trivas har alltid legat Johan varmt om hjärtat och varit en röd tråd genom hela hans föreningsl­iv”, skriver Göta BK på sin hemsida.

Johan Söder blev 91 år gammal. Han lämnar hustrun Britt, barn, barnbarn och barnbarns barn efter sig.

MATILDA SÄDÅS

 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ?? UPPSKATTAD. Göta BK:S omtyckta eldsjäl har gått ur tiden. Johan Söder blev 91 år gammal.
Bild: JOHAN LINDAHL UPPSKATTAD. Göta BK:S omtyckta eldsjäl har gått ur tiden. Johan Söder blev 91 år gammal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden