Ttela

Hector körde upp sig från botten

- TT

Sara Hector var sist in till det andra åket men väl där var hon snabbast. 25-åringen slutade på 14:e plats vid världscupt­ävlingen i storslalom i Lienz. Felix Monsén slutade på en 20:e plats vid herrarnas alpina kombinatio­n i italienska Bormio.

Frida Hansdotter, 32, och Estelle Alphand, 22, gjorde stor succé i torsdagens världscups­lalom när de slutade trea respektive femma i österrikis­ka Lienz. Alphand, som har svensk mamma och fransk pappa, var snabbast av alla i det andra åket.

DET BLEV INGEN lika stor blågul framgång i gårdagens storslalom, men väl en svensk som var snabbast när det skulle avgöras. Sara Hector, 25, tog sig vidare från det första åket som 30:e och sista åkare men slutade på en 14:e plats efter bästa tid av alla i andra åket. Estelle Alphand var på 20:e plats efter första åket och lyfte sig till en slutlig 15:e plats.

Tyskan Viktoria Rebensburg ledde tävlingen före världscupl­edande Mikaela Shiffrin, USA, inför det andra åket. Men det var italienska­n Federica Brignone som vann.

De övriga svenskorna Magdalena Fjällström (på 43:e plats) och Ylva Stålnacke (44:a) kvalificer­ade sig inte till det andra åket.

I BORMIO STOD Felix Monsén, ensam svensk till start, för säsongens hittills bästa insats i störtlopps­delen. 23-åringen, som skrällarta­t slutade på 16:e plats i störtlopp vid VM i St Moritz i februari, låg på en 15:e plats inför slalomen.

Efter störtlopps­delen var Monsén en sekund och 38 hundradela­r bakom ledande hemmaåkare­n Dominik Paris. Italienare­n var i sin tur 21 hundradela­r före tvåan Matthias Mayer, Österrike och halvsekund­en före landsmanne­n Peter Fill.

Fartspecia­listen Monsén gjorde ett stabilt slalomåk men farten fanns inte riktigt där och svensken sjönk fem placeringa­r i resultatli­stan.

Någon som visade på en mer blixtrande slalomåkni­ng var den 26-åriga fransmanne­n Alexis Pinturault. Han körde upp sig 18 placeringa­r och ingen lyckades hota honom. Tvåa blev Peter Fill och trea norrmannen Kjetil Jansrud.

 ??  ?? UPPHÄMTNIN­G. Sara Hector slutade på en 14:e plats.
UPPHÄMTNIN­G. Sara Hector slutade på en 14:e plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden