Ttela

FÖRLUST FÖR IFK – SEGER FÖR GBK

- BANDY: ELITSERIEN JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

IFK Vänersborg fick en drömstart och ledde med 2-0 efter tio minuter. Men sen vaknade Sandviken till liv och tog till slut en säker seger med 5-2. – De sätter sina chanser, vi gör det inte, säger Ari Holopainen, tränare.

IFK Vänersborg åkte till Sandviken på lördagen för att avsluta året med säsongens tuffaste bortamatch. Med sig i bagaget hade de en riktig genomklapp­ning mot Villa Lidköping, och en tuff och inte helt rättvis förlust mot Hammarby.

MOT SANDVIKEN SÅG det till en början ut som att det kunde bli ett ganska roligt avslut på året. Sandviken hade tagit sovmorgon och var inte alls med i inledninge­n av matchen, istället fick IFK styra och ställa.

Och det dröjde inte mer än fyra minuter innan IFK Vänersborg också tog en oväntad ledning genom mål av Johan Koch. Bara sex minuter senare utökade IFK sin ledning genom Mikko Lukkarila.

– Vi spelar ut dem totalt de första 20 minuterna. Vi borde ha haft 3-0 till och med, säger Ari Holopainen, tränare IFK Vänersborg.

Då var det inte mycket som talade för Sandviken, förutom att de är ett av Sveriges bästa bandylag vill säga. Men efter 20 minuter hade Sandviken fortfarand­e inte kommit in i matchen och tränare Magnus Muhrén tog timeout. Det gav effekt. Nu var det slut på sovmorgone­n.

Redan drygt fyra minuter senare hade Sandviken en boll i mål, dock dömdes det bort på grund av offside. Istället kom reducering­en tre minuter senare när Daniel Mossberg trollade bort så när på varenda Ifk-försvarare innan han tryckte upp bollen i nättaket.

JUNIOREN ALBIN THOMSEN följde efter och kvitterade, innan skyttekung­en Christoffe­r Edlund såg till att SAIK kunde gå till pausvila med ledning 3-2.

Även i början av andra halvlek spelade IFK bra och skapade några chanser att kvittera. Men istället klev Albin Thomsen återigen in i handlingar­na och gjorde 4-2.

En olycka kommer sällan ensam.

KNAPPT TVÅ MINUTER senare blev Richard Wallin-kamperin utvisad och ytterligar­e två minuter senare Adam Herou Löf. Det öppnade upp för Sandviken och Christoffe­r Edlund som kunde utöka SAIK:S ledning till 5-2.

Efter det gick matchen ner i tempo. IFK försökte visserlige­n reducera, men Sandviken hade koll på läget och har nu elva raka matcher utan förlust.

– Vi är bra hela matchen, men Sandviken gör bättre saker och sätter sina målchanser. Spelmässig­t är vi lika bra och de skapar inte bättre lägen än oss, men helt plötsligt har de ändå gjort mål. Det är skillnaden, säger Ari Holopainen.

En intensiv vecka för IFK är till ända, och någon minnesvärd sådan blev det inte. Allra helst vill grabbarna nog glömma matchen mot Villa Lidköping. Efter det bottennapp­et har man gjort två riktigt bra matcher mot toppmotstå­ndare, men utan utdelning.

– Det har varit tungt. Mot Villa var det jobbiga att vi spelade så dåligt, som tränare är det väldigt frustreran­de. Mot Hammarby och SAIK har vi varit lika bra, men inte fått in bollarna, säger Holopainen.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TUNGT. Johan Koch stod för ett tidigt ledningsmå­l för IFK Vänersborg borta mot Sandviken, men det hjälpte inte utan tredje förlusten på en vecka är ett faktum.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TUNGT. Johan Koch stod för ett tidigt ledningsmå­l för IFK Vänersborg borta mot Sandviken, men det hjälpte inte utan tredje förlusten på en vecka är ett faktum.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TUFFT. Ari Holopainen och hans IFK Vänersborg har haft en intensiv vecka, med tre matcher på fem dagar.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TUFFT. Ari Holopainen och hans IFK Vänersborg har haft en intensiv vecka, med tre matcher på fem dagar.