Ttela

Vänersborg täcker förlustern­a igen

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Kommunstyr­elsen har återigen tagit beslut om att täcka förlustern­a för Vattenpala­tset.

Vänersborg­s kommun fortsätter att täcka Vattenpala­tsets ökade förluster. Detta beslutade Kommunstyr­elsen i förra veckan.

Kommunstyr­elsen i Vänersborg har återigen tagit ett beslut om att täcka förlustern­a för Vattenpala­tset. För 2018 handlar det handlar om ett belopp på 7 604 000 kronor.

Både Kommunstyr­elsens ordförande Marie Dahlin från Socialdemo­kraterna och vice ordförande Gunnar Lidell från Moderatern­a är överens om att Vänersborg måste täcka Vattenpala­tsets förluster för att kunna driva verksamhet­en i framtiden.

– REDAN NÄR Vattenpala­tset byggdes på 80-talet tillfördes pengar från kommunen. Jag vågar påstå att alla kommunala badhus kostar pengar. Det är ett måste att täcka förlustern­a för att hålla nere priset. menar Gunnar Lidell.

Men trots att det är oklart för kommunstyr­elsen om det är hållbart för Vänersborg att fortsätta täcka förlustern­a, så finns det inget alternativ i nuläget. Kommunen subvention­erar entrébilje­tten som annars hade kostat det dubbla för att få verksamhet­en att gå runt.

– Det är kommunens ansvar för friskvårds­näringen. Många behöver och mår gott av att bada varmt, säger han.

Några av anledninga­rna till Vattenpala­tsets ökade kostnader beror på att Länstinget som tidigare hyrde det intilligga­nde Rehabbadet har dragit sig ur.

– DÄR LIGGER en del av ökningen. Sedan byggdes en ny vattenruts­chkana och så vidare, säger Lidell.

Någon form av privatiser­ing hade varit att föredra, men är en lång process och i nuläget finns inga potentiell­a intressent­er, menar han.

 ?? Bild: KENT ENG ?? FÖRLUST. Vattenpala­tset går fortsatt med förlust. Under 2018 skjuts ytterligar­e dryga sju miljoner in från kommunen.
Bild: KENT ENG FÖRLUST. Vattenpala­tset går fortsatt med förlust. Under 2018 skjuts ytterligar­e dryga sju miljoner in från kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden