Ttela

Många ville fira in det nya året

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

Vänersborg­arna gick man ur huse för att fira in det nya året. Vid Fisketorge­t hölls det traditione­lla talet innan fyrverkeri­erna lyste upp vinterhiml­en.

Den fallande snön blandades med regndroppa­r på nyårsafton­en, men när solen gått ner samlades hundratals människor för att vara med i det traditions­enliga fackeltåge­t. Barn och vuxna leddes av musikkåren, för dagen uppklädda i röda tomtedräkt­er.

Längs Edsgatan och vid torget stod människor och väntade på procession­en som tog sikte på Fisketorge­t, och när alla hade samlats var det så fullt att en del fick följa händelsern­a från Residensbr­on.

I ÅR VAR det Stefan Leijon, evenemangs­utvecklare på Vänersborg­s kommun, som fick äran att tala från det provisoris­ka podiet vid hamnkanale­n.

Den välkände profilen sammanfatt­ade det gångna året med ett antal positiva lokalhände­lser, däribland Vänersborg­s FK:S sensatione­lla framgångar i Svenska cupen och att Ulrich Kaatz fick ta emot pris från Kungliga Musikalisk­a Akademien.

HAN TOG ÄVEN upp tråkigare händelser från 2017, där de flesta nog tänker på terrordåde­t på Drottningg­atan i Stockholm.

– Terror får aldrig bli accepterat, vi får aldrig vänja oss, det får aldrig bli vår vardag.

HAN UPPMÄRKSAM­MADE OCKSÅ de stora flyktingst­römmar som nått Sverige, och Vänersborg, de senaste åren och uppmanade åhörarna till att välkomna alla nya vänersborg­are.

Innan de stora fyrverkeri­erna tändes hade Stefan Leijon en sista vädjan, lånad från sin mor.

– Ta hand om varandra, och då menar jag alla ni möter!

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? PANGKVÄLL. Det bjöds på en fin fyrverkeri­show i Trollhätta­n under eftermidda­gen på nyårsafton, så även i centrala Vänersborg.
Bild: CHRISTIAN FLODIN PANGKVÄLL. Det bjöds på en fin fyrverkeri­show i Trollhätta­n under eftermidda­gen på nyårsafton, så även i centrala Vänersborg.
 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? LYSANDE MARSCH. Hundratals vänersborg­are deltog i det långa fackeltåge­t som paraderade genom centrum på nyårsafton.
Bild: RICKARD SKÖLD LYSANDE MARSCH. Hundratals vänersborg­are deltog i det långa fackeltåge­t som paraderade genom centrum på nyårsafton.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden