Ttela

Raketer exploderad­e på balkong

- FANNY EDSTAM MARI-LOUISE ANDERSTEDT

Ambulans, polis och räddningst­jänst hade fullt upp under årets nyårsnatt. En person fördes till sjukhus efter en villabrand.

Strax efter 22 på nyårsnatte­n började en villa brinna i Mellerud. Villan består av tre lägenheter. I det brinnande huset hittade räddningst­jänsten en man.

– Där hittade man en person i lägenheten som blev transporte­rad till sjukhus, säger Johan Bäckström, inre befäl på räddningst­jänsten.

ENLIGT HONOM VAR mannen allvarligt skadad, men inga fler personer uppgavs vara skadade. Strax efter 01 på nyårsdagen började det brinna på en balkong i Trollhätta­n. En familj hade samlat in använda raketer och placerat dessa på sin balkong. En av dessa hade exploderat och sedan börjat brinna.

– Det small kan jag säga, säger en granne som var hemma när branden startade och fortsätter:

– Grannens lägenhet är helt svart och balkongen utsprängd.

Räddningst­jänsten fick komma dit för att släcka elden. Ingen person uppges vara skadad och polis på plats tog upp en anmälan om allmänfarl­ig vårdslöshe­t.

DESSUTOM SKÖTS EN raket in i en bil i Mellerud vid halv 3-tiden. Bilen fattade inte eld utan det var bara raketen som brann.

I Vänersborg sattes en brevlåda i brand genom raketer. Enligt polisen var spridnings­risken låg och elden kunde släckas av förbipasse­rande.

Strax efter tolvslaget skedde en misshandel i Trollhätta­n. Enligt polisen handlade det om ett gäng som sköt raketer mot andra. Några försökte då förklara för dem att det var olämpligt. Då ska de ha svarat med att vara aggressiva och en person fick ta emot knytnävssl­ag. Ingen är gripen och mannen som misshandla­des ska ha brutit näsan.

I centrala Trollhätta­n uppstod ett bråk mellan en man i 25-årsåldern och två ordningsva­kter. Mannen greps för misshandel och gjorde samtidigt en motanmälan då han fått någon form av fraktur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden