Ttela

Fem fullträffa­r av Källqvist

- BANDY: DIVISION 1 VÄSTRA JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Tredje derbyt för säsongen mellan Vargöns BK och Blåsut/ Vänersborg­s BK blev precis som de två första – utklassnin­gsseger för Blåsut. Den här gången med siffrorna 12-5.

Vargön gjorde visserlige­n mer mål än i något av de andra två derbyna, fem jämfört med ett tidigare. Men det hjälpte föga när Blåsut gjorde detsamma, tolv fullträffa­r mot nio tidigare.

– Den här matchen var som de två tidigare. Vi är överlägsna när vi gör det vi ska, säger Blåsuts skyttekung Fredrik Källqvist.

Men ändå inte riktigt som de andra. Den här gången hann det bli lite nerv.

BLÅSUT BÖRJADE SOM vanligt och ledde med 3-0 efter 20 minuters spel. Men sen slappnade de av lite och Vargön kunde reducera två gånger om.

– Vi är inte riktigt bra då. Alla måste vara på tå och göra jobbet till 100 procent. När vi inte gör det så släpper vi ofta in mål, det har vi sett i andra matcher med, säger Källqvist.

Mer nerv än så blev det dock inte. I stället kom Blåsut igång igen och utökade sin ledning till 4-2 innan pausvilan.

Visserlige­n gjorde Vargön tre mål till i andra halvlek, men det var vid ställninga­rna 5-3, 8-4 och 10-5.

BLÅSUT KUNDE UNDER kvällen visa upp fem målskyttar. Kungen av dem var Fredrik Källqvist med sina fem mål. Det innebär att han har gjort tio mål totalt i derbyna.

– Det är faktiskt som väntat. Man kan förvänta sig att jag ska göra ungefär tre mål per match mot det här motståndet, hade jag inte gjort det hade det var dåligt, säger Källqvist, som dock ”bara” gjorde två mål i första matchen, men som bättrade på sitt snitt i lördagens match.

Nu blir det en liten paus i derbyschem­at, fjärde och sista spelas inte förrän den 15 februari.

– Det blir lite tjatigt att mötas tre gånger på så här kort tid. Vi kan varandra utan och innan nu, så det blir skönt att möta andra lag, säger Fredrik Källqvist. Fotnot: Vargöns mål gjordes av Erik Karlberg 2, Christoffe­r Eliasson, Fredrik Korén och Heric Bergius. Blåsuts mål gjorde av Fredrik Källqvist 5, Alexander Mayborn 2, Viktor Weiselius 2, Markus Eriksson 2 och Jonas Berner.

 ?? Bild: KENT ENG ?? Fredrik Källqvist gjorde fem mål i derbyt mot Vargön.
Bild: KENT ENG Fredrik Källqvist gjorde fem mål i derbyt mot Vargön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden