Ttela

Ekvall avslutade året med seger

- HASSE SJÖGREN

Mikael Ekvall sprang hem segern, och det efter att ha kört en 20-milavecka. – Jag är nöjd med mitt lopp och även med tiden, säger Ekvall, som inte verkade speciellt sliten efter den tunga veckan.

Sylvesterl­oppet avgjordes traditions­enligt på nyårsafton, med start och mål, på Heden i Göteborg och totalt lite drygt 1400 löpare kom till start. Och det bjöds på både bra underlag och dessutom bara tre plusgrader och gynnsam vind.

Tiden som Mikael Ekvall gjorde i årets lopp, eller fjolårets, var så bra som 30.03 på den tio kilometer långa banan och som arrangörer­na utropade som ett nytt banrekord. Och då skall man veta det att många landslagsl­öpare som har testat vinterform­en under årets sista dag genom åren.

– Jag tog det lugnt i början av loppet, men gjorde ett ryck efter fem kilometer, säger Ekvall.

HAN HADE 15.20 på första och avslutade allena med mycket starka 14.43.

– Jag är väldigt nöjd med både loppet och tiden.

Tvåa i herrklasse­n var Jonathan Fridolfsso­n från Sävedalen på 30.57, medan fjolårsvin­naren William Lind, också han från Sävedalen, var fyra med 31.06.

Ny klubbkamra­t till Ekvall i Strömstads LK är Peter Gross som slutade som sextonde man med tiden 34.43.

I MASTERKLAS­SEN SLUTADE TIF:S Dan-åke Johansson på en femtonde plats med 42.45. Här vann Peter Helmroth, Lerum, på 36.17 före Runar Höiom från Åsa i Halland med 36.50.

På damsidan var det Sara Holmgren, Örgryte, som segrade på 35 blankt och med Rebecka Andersson från Strömstad, som tränar i Trollhätta­n, på en tolfte plats med 40.47.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN ?? BRA SLUT. Mikael Ekvall satte punkt för 2017 med seger i Sylvesterl­oppet i Göteborg.
Bild: HASSE SJÖGREN BRA SLUT. Mikael Ekvall satte punkt för 2017 med seger i Sylvesterl­oppet i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden