Ttela

ANDERSSONS SISTA CHANS TILL OS

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Jag tycker att jag har åkt bra skridskor, men inte riktigt fått till det där ultimata loppet” DAVID ANDERSSON

Skridskoåk­are

OS är säsongens stora mål för skrinnaren David Andersson. Men nu återstår bara en chans att nå dit – EM i Ryssland till helgen. – Jag känner mig rätt lugn, säger han.

Med bara drygt en månad kvar till vinter-os i Pyeongchan­g i Sydkorea vet David Andersson från Vänersnäs fortfarand­e inte om han ska packa väskan eller inte.

I stället får David bege sig till ryska Kolomna för skridsko-em och en sista chans att fixa Os-biljetten.

– Det är min sista chans att ta mig till OS. Om jag ska bli uttagen av SOK (Sveriges olympiska kommitté reds. anm.) måste jag antagligen bli topp åtta. Det är väldigt hårda krav, men det är inte helt omöjligt, säger 23-årige David Andersson.

Dock kunde uppladdnin­gen ha varit bättre.

– Jag har varit lite sjuk i mellandaga­rna så jag har inte kunnat träna som jag tänkt och vet därför inte riktigt hur formen är. Men det har varit skönt att vara lite ledig och tänka på annat än skridsko, säger Andersson.

Men trots sjukdom känner David sig ganska lugn.

– Jag tycker att jag har åkt bra skridskor under säsongen, men inte riktigt fått till det där ultimata loppet. Jag hoppas att jag får det nu. Jag har hittat min stil under säsongen och känner mig som en bra skridskoåk­are, men mycket beror också på dagsform, säger han.

EM startar på fredag och då är det 1 500 meter som gäller för David, dagen efter blir det 1 000 meter. Banan där det hela ska avgöras känner han väl till.

– Banan i Kolomna har varit en bra bana för mig. Och det är en fördel att jag varit där innan för det är tryggt att känna igen sig och veta hur banan är, det blir inga överraskni­ngar då.

Men det är klart. Pressen att prestera finns där, och drömmen om OS hägrar i bakhuvudet hela tiden.

– Det är klart jag känner av det, men samtidigt är jag trygg med att jag redan varit med på ett OS. Så det är inte hela världen om jag inte kommer med, även om jag såklart vill det. Men jag brukar sätt stor press på mig själv och det har jag jobbat mycket med, så därför känner jag mig ganska lugn. Det får bli som det blir, säger David Andersson.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? MOT OS. I maj var David Andersson på förläger på Kreta inför OS, sedan dess har fokus varit på att försöka kvala in. I helgen gör han ett sista försök på EM.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL MOT OS. I maj var David Andersson på förläger på Kreta inför OS, sedan dess har fokus varit på att försöka kvala in. I helgen gör han ett sista försök på EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden