Ttela

Årets första bebislycka

TROLLHÄTTA­N: DET GICK UNDAN VID ÅRETS FÖRSTA FÖRLOSSNIN­G PÅ NÄL

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

Det blev ett väldigt speciellt nyårsfiran­de för familjen Murariu från Ljungskile. Strax efter midnatt insåg Mirela att det var dags att åka in till förlossnin­gen medan döttrarna Maria, 2 år, och Naoimi, 6 år, fick stanna hemma med sin mormor medan Mirela och hennes man Sorin kastade sig in i bilen.

– Vi trodde inte att det var så akut, men fem minuter innan vi kom fram så insåg vi att det var bråttom. Vi kom fram till Näl klockan tio i ett på natten och en kvart senare kom hon. Vi har väl blivit mer erfarna nu, så vi väntade hemma lite längre, säger Sorin om sin tredje dotters ankomst.

Amedeea vägde 2098 gram och mätte 48 centimeter. Mirelas och Sorins andra döttrar har varit väldigt punktliga och fötts precis på de beräknade dagarna. Amedeea hade beräknad födsel den 5 januari men kom alltså till världen fyra dagar tidigare.

– Det gick snabbare och lättare än våra andra två. Vi hade förväntat oss timmar men det blev minuter. De sa att det var tur att vi hann hit i tid, säger Mirela med den lilla dottern lugnt liggandes i famnen.

Allting gick bra under och efter förlossnin­gen och på i går var de fortfarand­e kvar på Näl. Äldsta dottern Naomi är med i det lilla rummet på BB där hon för första gången får träffa sin nya lillasyste­r. ”Jättekul” säger hon lite blygt om det första mötet.

65 minuter in på det nya året föddes den första bebisen på Näl. Amedeea Annie Murariu väntade in nyårsklock­orna, men sedan fick hon plötsligt bråttom.

NAOMI ÄR DET enda av de tre barnen som är född i Rumänien, 2-åriga Maria föddes strax efter att hela familjen flyttade till Sverige 2015. Då hade Sorin, som jobbar som byggnadsar­betare, redan arbetat periodvis i Sverige sedan 2011.

– Vi flyttade hit allihop i maj 2015

”Vi hade förväntat oss timmar men det blev minuter”

MIRELA MURARIU mamma till Amedeea

Fotnot: TTELA:S reporter Annie Granzell var den som först kom i kontakt med Sorin och Mirela Murariu. De tyckte om hennes namn och därför kan Amedeea nu få Annie som sitt mellannamn. ”Vi tänkte att det var ett tecken”.

och Maria föddes i oktober det året. Standarden vid förlossnin­gen är lite högre i Sverige, men annars är det inte så stor skillnad. Vi har haft jättebra personal varje gång, säger Sorin.

Personalen vid förlossnin­gen påpekade för Mirela och Sorin att det var årets första bebis, något de själva tycker är lite speciellt.

– En av barnmorsko­rna hade jobbat i 31 år och ska snart gå i pension. Hon var glad, det var första gången hon fick vara med när årets första barn föddes, säger Sorin och tillägger;

– Vi ville gärna att hon skulle födas 2018, nu kommer hon att vara äldst när hon börjar skolan.

Något särskilt firande vid hemkomsten till Ljungskile är inte planerat, hela familjen fokuserar på att bara ta det lugnt och vara tillsamman­s.

– Det viktiga är att ta hand om varandra mer än något annat, säger Sorin med ett leende.

 ??  ?? BABYLYCKA. Mirela, Naomi och Sorin Murariu myser med familjens tillökning. Amedeea föddes klockan 01.05 på nyårsnatte­n och blev därmed det första bar-net som föddes på Näl under 2018.
BABYLYCKA. Mirela, Naomi och Sorin Murariu myser med familjens tillökning. Amedeea föddes klockan 01.05 på nyårsnatte­n och blev därmed det första bar-net som föddes på Näl under 2018.
 ??  ??
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden