Ttela

Fler biogastank­stationer på gång

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

”Det överträffa­r våra förväntnin­gar. Det har varit trögt med biogas under en period, men vi förväntade oss en ny tankstatio­n fram till slutet av 2018 så det är ett stort steg.”

MORGAN AHLBERG projektled­are för Hela gröna vägen

Målet för Fyrbodal är fossilfria transporte­r år 2030. Som ett steg i processen bygger nu olika aktörer flera nya tankstatio­ner för biogas i vårt område. – Det överträffa­r våra förväntnin­gar, säger Morgan Ahlberg på Fyrbodals kommunalfö­rbund.

I Fyrbodal finns sedan tidigare sju tankstatio­ner för biogas – två i Vänersborg, en i Lilla Edet och en Trollhätta­n. Nu planeras ytterligar­e sex stycken i Strömstad, Mellerud, Dals-ed, Bengtsfors, ytterligar­e en i Vänersborg, och en i Munkedal.

– Det överträffa­r våra förväntnin­gar. Det har varit trögt med biogas under en period, men vi förväntade oss en ny tankstatio­n fram till slutet av 2018 så det är ett stort steg, säger Morgan Ahlberg som är projektled­are för Hela gröna vägen

på Fyrbodals kommunalfö­rbund.

De fyra stationern­a i Strömstad, Mellerud, Dals-ed och Bengtsfors byggs av Trollhätte­företaget BRC. Medan den förstnämnd­a håller på att byggas är de andra i planerings­fasen.

TANKSTATIO­NEN I VÄNERSBORG ska byggas på Trestad Center av Trollhätta­n Energi och den i Munkedal av en tredje aktör – företaget Fordonsgas Sverige AB.

– Det ger många fler möjlighet att välja fossilfrit­t i Fyrbodal. I Dalsland och Norra Bohuslän har det inte tidigare varit möjligt, då det inte funnits några tankstatio­ner, säger Morgan Ahlberg.

TTELA har sökt BRC:S vd och ansvarig på Trollhätta­n Energi utan resultat.

 ?? Bild: ANDREAS APELL / TT ?? MILJÖVÄNLI­GT. Snart finns det fler ställen att tanka biogas i Fyrbodal.
Bild: ANDREAS APELL / TT MILJÖVÄNLI­GT. Snart finns det fler ställen att tanka biogas i Fyrbodal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden