Ttela

”Äventyret Aladdin” ut på vägarna

- PATRICK STANELIUS/TT

Premiären på familjemus­ikalen ”Äventyret Aladdin” är avklarad. I veckan skickas föreställn­ingen ut på en omfattande Sverigetur­né. – Det är så mycket som jag måste lära mig, säger Renaida Braun som musikaldeb­uterar i rollen som prinsessan Safa.

Renaida Braun och hennes ”Idol”-kollega Charlie Grönvall – båda medverkade i Tv4-programmet 2016 – debuterar i musikalsam­manhang i ”Äventyret Aladdin”.

FÖRESTÄLLN­INGEN ÄR EN nytolkning av den klassiska sagan som bland annat har popularise­rats i Disneyfilm­en ”Aladdin”.

Steget från ”Idol” till musikalsce­nen har varit lärorikt för den 20-åriga artisten.

– Det är en massa saker som jag har behövt lära mig, till exempel att man måste bemöta publiken på ett annat sätt än i ”Idol”. Du måste alltid visa ditt ansikte. I ”Idol” skulle man flörta med kameran på scen, inte publiken i första hand. Så nu är det verkligen viktigt att hela tiden stå rättvänd, säger hon.

REPLIKERNA OCH KOREOGRAFI­N har övats in under en intensiv repetition­speriod – från klockan åtta på morgonen till åtta på kvällen i ett par veckors tid. Att Renaida Braun spelar mot Charlie Grönvall, som gör rollen som Aladdin, har varit ett stöd.

– Det är jättekul att Charlie är med, för då känner jag någon i produktion­en. När vi var med i ”Idol” fanns det fanns ingen rivalitet mellan oss och vi hjälper varandra nu också.

I föreställn­ingen syns också väletabler­ade namn som Claes Malmberg, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Kim Sulocki. Framför allt de två förstnämnd­a står för lika många skratt bakom kulisserna som på scen, avslöjar Renaida Braun:

– JAG SKRATTAR så jag gråter när jag sitter i logen. Marko är rolig hela tiden och Claes kan klämma ur sig saker som man aldrig har tänkt på. Det märks verkligen att de har pysslat med det här länge, så jag ska försöka lära mig så mycket jag kan av dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden